SiolNET. Sportal Kolesarstvo
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vse življenje je podredil smučarskim skokom, potem pa šok

2

termometer

Polde Roglič, oče danes okronanega kralja Primoža Rogliča je bil med tistimi z najbolj ganljivim nasmeškom pod odrom. "Vsi smo presrečni. Bolj je močna konkurenca, večja je zmaga," je dejal.

Že cel dan je vznemirjeno pogledoval v nebo in razmišljal, kako sin napreduje na spolzkem cestišču in v nevihtnem vremenu, ki je zaznamovalo tretjo etapo od Dobrovnika do cilja na Treh kraljih. Je Primož tak podvig napovedoval? "Seveda si je želel dobrega rezultata, a želje so vedno velike, realnost pa je drugje. No, tukaj se je pokazala realna slika," je ponosno razlagal ata Roglič in z enim očesom že budno spremljal, kako se njegov sin približuje odru za zmagovalce.

Velika sprememba za družino Roglič

"Ko se je Primož odločil, da bo prenehal skakati, nas je vse skupaj presenetil, saj je celo življenje podredil skokom, potem pa se je kar naenkrat odločil za kolo. Tudi za nas je bila to res velika sprememba. Smo ga pa pri tej odločitvi vsi podpirali od samega začetka. Nihče od nas mu ni nasprotoval," je povedal Polde Roglič, ki je pred današnjo etapo vedel le to, da bo sin dal vse od sebe.

Z opisovanjem sinovega karakterja ni izgubljal besed, naj rezultati govorijo svojo zgodbo, pravi. "Primož je prav gotovo vztrajen, če ne bi bil, tudi uspeha ne bi bilo. Najprej je treniral nogomet, nato se je odločil za smučarske skoke in nazadnje še za kolo. Je pa v to vložil ogromno truda, to je že treba povedati," je še povedal in že v naslednjem trenutku mladeniča s krono stisnil v objem. Takrat že oblečenega v rumeno majico.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin