Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2013,
22.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Radoslav Rogina Primož Roglič Primož Roglič Jan Polanc

Četrtek, 13. 6. 2013, 22.55

8 let

Vse pripravljeno za veselico v Novem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hrvat Radoslav Rogina, ki nastopa za ekipo Adria Mobil, je poskrbel, da bo na cilju zadnje 4. etape jubilejne 20. kolesarske dirke Po Sloveniji (2.1) v Novem mestu prava veselica.

Pred kolesarji na dirki Po Sloveniji je namreč še zadnje dejanje. V dirki je ostalo še 107 kolesarjev, ki jih čaka 156 kilometrov dolga etapa, ki se bo pričela v Brežicah in končala v Novem mestu. Tudi ta etapa ne bo lahka, a vseeno lahko pričakujemo, da bo zmagovalca etape določil ciljni šprint glavnine. Pred tem se bodo kolesarji pošteno preznojili na dveh gorskih ciljih tretje kategorije, ki bosta na sporedu v prvi polovici etape. Boj za temno modro majico najboljšega v točkovanju gorskih ciljev je še povsem odprt. A Rogino lahko prehitita le še njegov moštveni kolega Primož Roglič in Kolumbijec Dalivier Ospina, s katerim imata isto število točk. Odprt je tudi še boj za zeleno majico najboljšega kolesarja po točkah. Slednje bodo vsi, ki so še v igri za zeleno majico, lahko prejeli na treh letečih ciljih ter na cilju etape. Boj za rumeno in belo majico pa je ob normalnem razpletu etape že zaključen.

Ostane še boj za etapno zmago. V ekipi Adria Mobil tokrat ni kolesarja, ki bi lahko dobil ciljni šprint glavnine v Novem mestu. Sicer bi bilo super, da se motimo, a v glavnini je kar nekaj zelo hitrih kolesarjev. Zadnji trije Slovenci, ki so na dirki Po Sloveniji uspeli zmagati etapo s ciljem v Novem mestu so bili Marko Kump (2009), Borut Božič (2006) in Boštjan Mervar (2003). Slednji je že nekaj let v spremljevalnem vozilu ekipe Adria Mobil, medtem ko Kump in Božič tokrat na dirki ne nastopata. Teoretično ni Slovenca v glavnini, ki bi danes lahko zmagal. Tujih kolesarjev je pa kar nekaj, a med njimi še najbolj izstopa Italijan Enrico Rossi, ki bi utegnil slaviti. Član ekipe Meridiana Kamen je že leta 2007 zmagal etapo na dirki Po Sloveniji s ciljem v Novem mestu. Tu je še hitri Brett Lancaster, pa Fabio Felline in še deseterica drugih. A zaključni krogi v Novem mestu so tokrat nekoliko drugačni kot smo jih vajeni na zadnjih izvedbah dirke. Na Kandijski most bodo tokrat kolesarji vseeno prileteli z nekaj manj hitrosti kot v preteklosti, saj je zadnji kilometer etape speljan nekoliko drugače.

Ne spreglejte