Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2015,
18.03

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Alberto Contador

Petek, 22. 5. 2015, 18.03

8 let, 6 mesecev

Vraževerna trinajstica Contadorju odnesla rožnato majico, Mezgec v času zmagovalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Alberto Contador je moral po padcu v 13. etapi kolesarske dirke po Italiji vodstvo prepustiti Fabiu Aruju. Etapa je pripadla Sachi Modolu, Luka Mezgec je bil deveti.

Ravninska etapa s ciljem na beneški rivieri v Jesolu se je po prekolesarjenih 147 kilometrih od kraja Montecchio Maggiore pri Vicenzi pričakovano končala s ciljnim sprintom, v katerem so svoje delo najbolje opravili kolesarji moštva Lampre Merida.

Italijan Sacha Modolo je osvojil etapo. Na prvih treh mestih so sicer zvrstili trije Italijani. Drugi je bil Giacomo Nizzolo (Trek), tretje mesto pa je pripadlo Elii Vivianiju (Sky). Slovenski kolesar Luka Mezgec (Giant-Alpecin) je etapo končal v prvi deseterici na devetem mestu.

Contador na letošnjem Giru že drugič na tleh

Odločilni trenutek na etapi, ki je veljala za eno lažjih, pa se je zgodil nekaj kilometrov pred ciljem, saj je prinesel spremembo na vrhu. V skupni razvrstitvi Gira je mesto največjega osmoljenca pripadlo Špancu Contadorju, ki je bil udeležen v množičnem padcu na spolzkem asfaltu 3200 metrov pred ciljem etape. Contador se ni mogel izogniti kolesarjem, ki so ležali pred njim na cesti in je še drugič na tokratnem Giru pristal na tleh.

Kljub temu, da se je dokaj hitro pobral ter je začel sprintati, pa ni mogel nadoknaditi izgubljenega, tako da je skupno vodstvo pripadlo Aruju, kolesarju Astane. Aru se je izognil padcu, ker se je držal v ospredju, tako da je prišel v cilj s časom zmagovalca. Contador (Tinkoff-Saxo), ki je zaradi padca izgubil skoraj 40 sekund, je zdrsnil na drugo mesto z 19 sekundami zaostanka za novim vodilnim. Tretji skupno je še en kolesar Astane Španec Mikel Landa Meana (+1,14).

Ne spreglejte