Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 7. 2023,
11.00

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Tadej Pogačar Tadej Pogačar Jonas Vingegaard

Torek, 11. 7. 2023, 11.00

9 mesecev, 3 tedne

Vingegaard ima načrt, kako razorožiti Pogačarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53
Tadej Pogačar Jonas Vingegaard | Jonas Vingegaard je prepričan, da njegove etape šele prihajajo. | Foto Reuters

Jonas Vingegaard je prepričan, da njegove etape šele prihajajo.

Foto: Reuters

V zadnjih dveh gorskih etapah je slovenski kolesar Tadej Pogačar velikega tekmeca Jonasa Vingegaarda pustil za seboj in pokazal, da je bila sredina etapa le slabši dan. Pred nadaljevanjem Toura je optimističen, a optimističen je tudi vodilni Jonas Vingegaard. "Etape, ki mi ustrezajo, šele prihajajo," pravi lanski junak Dirke po Franciji.

Pello Bilbao
Sportal Španec čustveno proslavil veliko zmago. Govorice glede Wouta van Aerta presenetile.

Pred začetkom Dirke po Franciji so vsi ljubitelji kolesarstva nestrpno pričakovali dvoboj med Jonasom Vingegaardom in Tadejem Pogačarjem, zdaj pa so ga tudi dobili. Pokazala sta, da sta najboljša kolesarja na Touru, in se večkrat že pomerila med seboj, kar daje dodatno draž ob spremljanju dirke vseh dirk.

Če gledamo na čas, je po prvem dnevu premora v nekoliko boljšem položaju Vingegaard, saj ima 17 sekund prednosti in rumeno majico. A v psihološki prednosti je kljub vsemu Pogačar, saj je bil v zadnjih dveh gorskih etapah pred Dancem.

"Prvi teden je bil dober. Pričakoval sem, da bom na tej točki Toura zaostajal. Toliko bolje, da imam prednost. Pokazal sem nekaj zelo dobrih voženj in mislim, da etape, ki mi najbolj ustrezajo, še prihajajo," je jasen član Jumbo-Visme.

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard sta v središču dogajanja na Touru. | Foto: Reuters Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard sta v središču dogajanja na Touru. Foto: Reuters

Kapetan nizozemskega moštva je Pogiju zadal močan udarec v sredini etapi s ciljem v Larunsu, ko mu je vzel minuto in štiri sekunde, a se je Pogačar pobral že naslednji dan na poti do Cauteretsa in nato mojstrstvo pokazal še na mitskem nedeljskem vzponu na Puy de Dome. "Vedel sem, da moram biti takoj na visoki ravni. Sem v formi in pripravljen na boj. S Pogačarjem imava zelo lep dvoboj in borimo se vsak dan. En dan sem boljši jaz, naslednji dan izstopa on. Vse do Pariza bo razburljiva bitka. Kdo je zdaj favorit za skupno zmago? To je težko vprašanje. Mislim, da jasnega favorita ni, vendar imava oba možnosti."

Pred kolesarji je nov zahteven teden in ob koncu tega alpske etape, ki se bodo zavlekle v zadnji teden Toura. "Največja razlika bo zdaj utrujenost," je prepričan Vingegaard. "Prvi teden to še ni igralo vloge, zdaj se bo kopičilo. Pred nami so zelo težki dnevi z dolgimi etapami in veliko vzpenjanja," je dodal.

Na vprašanje na novinarja TV2, ali imajo taktiko, kako prelisičiti vročega Pogačarja, je odgovoril: "Ja, naredili smo načrt za to. Ne bomo povedali. Videti boste morali."
Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar: Eno bageto, prosim! Hvala.
Tadej Pogačar
Sportal Pogačarjeva forma raste: Iz dneva v dan se počutim boljše
Tadej Pogačar Jonas Vingegaard TDF 2023
Sportal "Pričakujem, da bo Tadej Pogačar v najboljši formi v tretjem tednu"
Ne spreglejte