Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 6. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Po Sloveniji Luka Mezgec

Petek, 16. 6. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

2. etapa, Ljubljana–Ljubljana (169,9 km) – 16. junij

V središču Ljubljane tehnični vrtiljak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Mark Cavendish, Luka Mezgec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Danes bo v središču slovenskega glavnega mesta čas za prestiž. V zraku je le eno vprašanje. Kdo bo postal kralj šprinta druge etape kolesarske dirke Po Sloveniji. Zadnji kilometri po Ljubljani bodo tehnično zahtevni. Luka Mezgec je v četrtek pokazal, da so noge prave, danes pa bo imel več prostora za sklepni napad.

Štart druge etape bo ob 10.55 pred hramom slovenske košarke Halo Tivoli, cilj pa bo nato po 169,9 kilometra streljaj stran na Slovenski cesti.

Danes bodo kolesarji obkrožili lep del Slovenije, vključno z Gorenjsko. Ko bodo od Litije začeli pogledovati proti dolenjskemu koncu, jih bo čakal tudi gorski cilj na Bogenšperk, nato pa prek Ivančne Gorice, Grosuplja nadaljevali pot do Ljubljane, kjer se obeta kolesarskotehnični in hiter krog.

Če bi bil britanski zvezdnik Mark Cavendish (v prvi etapi je osvojil deseto mesto) v pravi pripravljenosti, bi bil osrednji favorit, tako pa bo zelo zanimivo opazovati, kdo bo ob koncu najbolje opravil s tehničnim vrtiljakom, kot strokovnjaki imenujejo zadnje kilometre druge etape. V četrtek sta bila v prvi etapi, ki se je prav tako končala s šprintom, najmočnejša Sam Bennett in Sonny Colbrelli, ki sta ob koncu etape zaprla pot Luki Mezgecu.

Nova priložnost se mu ponuja v slovenski prestolnici, kjer si lahko obetamo lep ambient. Veliko privržencev bo imel prav Mezgec, ki bo poskušal priti do zmage na domačem terenu.

Danes ga na koncu čaka avtocesta

"Včeraj sem bil zablokiran. Predvidevam, da bo danes podoben ciljni šprint. Teren poznam, cesta bo širša in mislim, da bo lažje. Sicer pa je bilo včeraj nekaj gledalcev ob progi, a sem z dirke po Italiji vajen, da je podpora ob progi bolj številčna. Glede na to, da bomo danes v glavnem mestu Slovenije, pričakujem več ljudi."

Takšno je bilo razmerje sil pri ciljnem šprintu. | Foto: Takšno je bilo razmerje sil pri ciljnem šprintu. Mezgec bi si želel, da bi dirka obiskala več slovenskih turističnih biserov, kot jih bo letos, ko dirko prvič predvaja tudi športna televizija Eurosport: "Ko se pogovarjam s kolesarji, ki so prvič v Sloveniji, jim pravim, da je škoda, da bomo izpustili Bled in Kranjsko Goro, a je kljub temu lepo. Nekaj bodo doživeli, o tem ni dvoma."

Frutabela | Foto:

Telekom Po Sloveniji | Foto:

Ne spreglejte