SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger
VN Nove Gorice in Vipavske doline

V Novi Gorici zmaga Čeha Toupalika, Tilen Finkšt spet na stopničkah

0,05

termometer

Filippo Fiorelli, Adam Toupalik in Tilen Finkšt, VN Nove Gorice in Vipavske doline | Filippo Fiorelli, Adam Toupalik in Tilen Finkšt. | Foto: Sportida
Filippo Fiorelli, Adam Toupalik in Tilen Finkšt. Foto: Sportida

Drugo izvedbo kolesarske dirke za VN Nove Gorice in Vipavske doline je dobil češki tekmovalec ekipe Elkov Kasper, Adam Toupalik. Čeh je na cilj prišel z nekajsekundno prednostjo pred Italijanom Filippom Fiorellijem, tretje mesto pa je zasedel kolesar Adrie Mobila Tilen Finkšt, ki je bil edini Slovenec med najboljšo deseterico.

Peto mesto je sicer zasedel Avstralec v dresu ljubljanske ekipe Gusto Santic Dylan Hopkins.

Dirko, dolgo 154,4 kilometra, ki se je začela in končala v Novi Gorici, je zaznamoval dolg pobeg. V tem je sodeloval domači kolesar ekipe mebloJogi-Pro-concrete Gregor Matija Černe, ki pa je omagal še pred samim zaključkom.

Najdlje je v begu vztrajal Italijan Alex Tolio, ki so najmočnejši tekmovalci ujeli kilometer pred ciljem, na zadnjem, krajšem vzponu petkilometrskega kroga. Tega so v zaključku dirke kolesarji prevozili petkrat.

"Težka dirka. Prvič letos smo tekmovali na vročini, od starta do cilja pa je šlo na polno. Čeh nam je na zadnjem vzponu ušel, v ozadju pa ni bilo pravega sodelovanja, da bi ga ujeli," je po dirki dejal Tilen Finkšt.

Preberite še:

Primož Roglič, Katalonija Sportal Avstralcu klasični sprinterski obračun, miren dan za Rogliča in Evenepoela Tadej Pogačar & Mathieu van der Poel Sportal Tadej Pogačar posodobil svoj koledar, že jutri spet na delu
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin