Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2022,
13.43

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

Tom Dumoulin Giro d'Italia Giro d'Italia Dirka po Italiji

Torek, 17. 5. 2022, 13.43

1 leto, 2 meseca

Tudi Dumoulinu popustili živci. A le za šalo. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
Tom Dumoulin | Nizozemski kolesar Tom Dumoulin je v uvodnih kilometrih desete etape Dirke po Italiji posnemal nedeljski incident, v katerem je vodilni kolesar na dirki Juan Pedro Lopez v tekmeca Sama Oomna, moštvenega kolega Dumoulina, zalučal bidon.  | Foto Guliverimage

Nizozemski kolesar Tom Dumoulin je v uvodnih kilometrih desete etape Dirke po Italiji posnemal nedeljski incident, v katerem je vodilni kolesar na dirki Juan Pedro Lopez v tekmeca Sama Oomna, moštvenega kolega Dumoulina, zalučal bidon.

Foto: Guliverimage

Potem ko je vodilni na letošnji Dirki po Italiji Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) v nedeljski etapi s ciljnim vzponom na Blochaus v izbruhu jeze v Nizozemca Sama Oomna (Jumbo-Visma) zalučal bidon in se po prihodu v cilj za potezo iskreno opravičil, je Tom Dumoulin na začetku današnje 10. etape Gira, storil podobno. No, skoraj. 

Glede na to, da sta bila oba z Juanom Pedrom Lopezom, ki danes že šesti dan zapored kolesari v rožnati majici vodilnega na dirki, med dogodkom široko nasmejana, je jasno, da je šlo zgolj za šalo in ne za izbruh jeze.

Spomnimo: Lopez, ki je v nedeljo v zelo zahtevni etapi z zaključnim vzponom na Blochaus po epskem boju ubranil rožnato majico, še prej pa se je v boju pozicijo zapletel z nizozemskim kolesarjem Samom Oomnom (Jumbo-Visma), je v žaru boja vanj zalučal bidon. Španec se je za storjeno potezo hitro pokesal in se v cilju opravičil za nepremišljeno reakcijo. 

Na Giru je po dnevu premora danes na sporedu deseta, 196-kilometrov dolga razgibana etapa od Pescare do Jesija. Vodilni Lopez, ki letos prvič nastopa na Dirki po Italiji, ima pred drugouvrščenim Joaom Almeidom iz ekipe UAE Emirates 12 sekund prednosti. 

Preberite še:

Jai Hindley
Sportal Favoriti pokazali zobe, junak epske etape Gira pa je Avstralec Jai Hindley
Thomas De Gendt
Sportal De Gendtu sprint v Neaplju, Lopez ostaja varno v vodstvu
Koen Bouwman
Sportal Rogličev moštveni kolega do druge zmage v karieri, Novak med prvimi v glavnini

 

Ne spreglejte