SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Oglasil se je Patrick Lefevere

Tour pod velikim vprašajem: Alaphilippe jo je res grdo skupil

0,98

termometer

Julian Alaphilippe | Veliko vprašanje: bo Julian Alaphilippe dovolj zdrav za nastop na Touru? | Foto: Reuters
Veliko vprašanje: bo Julian Alaphilippe dovolj zdrav za nastop na Touru? Foto: Reuters

"Julian okreva, zlomil si je lopatico, dve rebri, ki sta se tudi premaknili, imel je sesedena pljuča," je v kolumni za flamski časnik Het Nieusblad poškodbe francoskega kolesarskega zvezdnika Juliana Alaphilippa našteval šef ekipe Quick Step Alpha Vinyl Partick Lefevere in dodal: "Veliko vprašanje je, če bo sploh startal na letošnjem Touru."

Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel Sportal Bardet o srhljivki na LBL: Julian se ni mogel premikati, ni mogel dihati …

Dvakratni svetovni prvak Julian Alaphilippe je grdo padel na nedavni klasiki Liege – Bastogne – Liege, še vedno je v bolnišnici v Belgiji, prvo fazo okrevanja pa bo v krogu družine opravil kar v Ronsu, saj domov v Francijo sploh ne more oditi. "V tem stanju ne sme leteti, tri tedne se sploh ne sme premikati," je še zapisal Patrick Lefevere. "Veliko vprašanje je, če bo Julian ujel start letošnje Dirke po Franciji v Köbenhavnu," je še dodal zaskrbljeni šef belgijske ekipe.

Dirka s časom

Patrick Lefevere: Tour brez Alaphilippa bi bil nekaj povsem drugega, kot z njim. | Foto: Reuters Patrick Lefevere: Tour brez Alaphilippa bi bil nekaj povsem drugega, kot z njim. Foto: Reuters Alaphilippe je ta čas največje ime francoskega kolesarstva, njegova odsotnost z največje dirke na svetu, na kateri je že večkrat nosil znamenito rumeno majico, leta 2018 pa osvojil pikčasto za najboljšega hribolazca, bi bila velik udarec, ne le za ljubitelje kolesarstva v Franciji in po svetu, pač pa tudi za ekipo Quick Step.

"Tour brez Alaphilippa bi bil nekaj povsem drugega, kot z njim. Tako v športnem kot ekonomskem smislu," piše Lefevere, zato "bomo naredili vse, kar lahko, da bo nastopil. A to je dirka s časom. Po najugodnejšem scenariju bi se lahko na kolo vrnil sredi maja in bi mu za priprave na Tour ostalo še šest tednov. To je malo, dirka se namreč začne en teden prej, kot običajno, dobra stvar pa je, da Julian ne pridobiva teže prav zlahka."

Jeremy Cabot Sportal Francoz ogorčen: Nisem kriv za množičen padec, komentarji bolijo!

Remco Evepoel gre na Vuelto

Šef Quick Stepa pa je zavrnil namigovanja, da bi Alaphilippovo mesto na Touru utegnil zasesti mladi belgijski šampion Remco Evenepoel, zmagovalec za Francoza usodne dirke Liege – Bastogne – Liege: "Remca zagotovo ne bomo uporabili za nadomestek, kot je povedal že sam, bomo vztrajali pri prvotnem načrtu njegovih dirk. Na Tour torej ne gre, gre na Vuelto."

Preberite še:

Milan Vader Sportal Rogličev moštveni kolega se mora vsega naučiti na novo Primož Roglič Sportal Roglič trenira doma: Lepo je biti spet na kolesu Greg LeMond Sportal Dan, ko je zmagovalec Dirke po Franciji omahnil pod streli sorodnika #video Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe Sportal Dramatična dirka LBL: Evenepoel poletel do zmage, Alaphilippe končal v bolnišnici
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin