Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 1. 2013,
19.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

preiskava kolesarstvo

Petek, 4. 1. 2013, 19.22

8 let

Tom Meeusen v preiskavi zaradi zdravnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Štiriindvajsetletni Belgijec Tom Meeusen, ki nastopa v ciklokrosu, je ostal brez nastopa na dirki svetovnega pokala, ki bo v nedeljo v Rimu. Vzrok je preiskava.

Meeusen, ki je član belgijske ekipe Telenet-Fidea, je pred zadnjima dvema dirkama letošnjega svetovnega pokala uvrščen na sedmo mesto v skupnem seštevku. Na zadnji dirki, ki je bila na sporedu pred dobrim tednom dni je zasedel 8. mesto. Nato bi moral na novega leta dan nastopiti na dirki GP Sven Nys, a se tam ni pojavil. Vzrok naj bi bil prehlad, a se je sedaj izkazalo, da temu ni bilo tako. ''Da razčistim govorice, ki se pojavljajo v zadnjih dneh, bom povedal svojo plat zgodbe. Sem v preiskavi zaradi morebitne uporabe prepovedanih sredstev. Vsekakor nisem goljuf,'' je na Twitterju danes zapisal Meeusen. S tem je potrdil, da je v preiskavi ter zatrdil, da je nedolžen. Meeusen tako ne bo član belgijske reprezentance, ki bo v nedeljo nastopila na predzadnji dirki svetovnega pokala v Rimu. Zamenjal ga je Sven Vanthourenhout, ki je član ekipe Crelan-Euphony.

Nekaj ur zatem, ko je Meeusen zapisal Twitt na svojem profilu, se je odzvala tudi ekipa Telenet-Fidea katere član je Meeusen. ''Tom Meeusen ni v preiskavi zaradi sebe ampak zaradi tega, ker je bil poklican na sodišče kot priča v enem od primerov v povezavi z dopingom,'' so zapisali na spletni strani ekipe. Meeusen je pričal v povezavi z zdravnikom katerega je enkrat obiskal. Pravila Belgijske kolesarske zveze velevajo, da kolesar, ki je vpleten v preiskavo, ne sme nastopati na dirkah dokler se primer ne reši. Meeusen je bil zelo razočaran nad dejstvom, da ne sme nastopati na dirkah. ''Po vseh težavah, ki sem jih imel v zadnjih mesecih odkar se je to zgodilo, se odlično počutim. Ničesar nisem storil narobe. Nisem goljuf. Tridesetega decembra me je na križišču zaustavila policija, ki je preiskala moj avtodom. Našli niso ničesar. Zelo mi je žal, ker ne bom mogel nastopiti v Rimu. Moj oče je že tam in se je na tako dolgo pot podal zaman,'' je za spletno stran ekipe dejal Meeusen. Tako on kot vodstvo ekipe si želita, da se preiskava čim prej konča. Do konca sezone je namreč na sporedu še nekaj zelo pomembnih dirk na katerih bi Meeusen rad dobro nastopil.

Ne spreglejte