Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 2. 2023,
20.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Joxean Matxin Fernandez UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Petek, 3. 2. 2023, 20.00

1 leto, 2 meseca

Tadej Pogačar

Tadej Pogačar zbolel. "Brez panike, to ne bo vplivalo na začetek sezone."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Tadej Pogačar | Tadej Pogačar je zaradi manjših zdravstvenih težav izpustil nekaj treninga. | Foto Reuters

Tadej Pogačar je zaradi manjših zdravstvenih težav izpustil nekaj treninga.

Foto: Reuters

Najboljši kolesar na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI) Tadej Pogačar je zaradi manjših težav z zdravjem izpustil nekaj dni treninga, a naj bi bil po zagotovilih športnega direktorja moštva UAE Team Emirates Joxeana Fernandeza Matxina zdaj že zdrav.

Italijanski mediji so pred dnevi poročali, da je slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar zbolel in zaradi tega izpustil teden dni treninga. Direktor Pogačarjeve ekipe UAE Team Emirates Joxean Fernandez Matxin pa je včeraj za Cyclingnews povedal, da s Slovencem ni bilo hujšega. "Tadej je imel rahel primer gastroenteritisa, a nič bolj nenavadnega od tega," je povedal Španec, ki se z ekipo mudi na Dirki po Valencii.

"Tadej je res izpustil nekaj dni treninga, pa seveda na treningih takoj za tem še ni bil na najvišji ravni, ker se je vračal v normalno stanje. Vendar to ne bo vplivalo na njegov začetek sezone," je še povedal Matxin in dal novinarjem imenitno iztočnico za nadaljnje vrtanje.

Kje bo začel sezono?

Kdaj in kje bo torej Pogačar odprl sezono 2023? Neuradno naj bi se to zgodilo na manjši španski dirki Jaen Paraiso Interior 13. februarja. Pa uradno? Matxin ni ponudil neposrednega odgovora, dejal je le, da je Pogačarjev program že izdelan – in to vse do oktobra, a "so to informacije, ki jih bo ekipa objavila ob pravem času".

Jasno je, da bo Pogačar od 20. do 26. februarja branil zmago na Dirki po Združenih arabskih Emiratih. Na UAE Touru bo napadal tretjo zaporedno zmago. "Jasno, zmaga na UAE Tour je eden pomembnejših ciljev v sezoni. Samo poglejte ime naše ekipe. To je naš mini Tour de France," je dejal Matxin in dodal, da bo ekipa na vsaki dirki naskakovala najvišja mesta. "Na splošno je naša ideja, da imamo enega ali dva kolesarja v vrhunski formi za vsako dirko, na kateri bomo sodelovali. Ne glede na kategorijo."

Boj za zmago na vsaki dirki je tako Pogačarjeva filozofija kot filozofija moštva, še pravi španski funkcionar, osrednja dirka sezone pa bo za slovenskega asa zagotovo Tour de France, ki bo na sporedu od 1. do 23. julija.

Preberite še:

Valentin Ferron
Sportal Nor prizor v Franciji, kolesar obvisel z mostu #video
Ruben Guerreiro
Sportal Mezgečevi v zadnji etapi poraženi, skupna zmaga Portugalcu
Ne spreglejte