Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 2. 2020,
15.43

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Luka Mezgec Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Sobota, 22. 2. 2020, 15.43

4 leta, 1 mesec

Tadej Pogačar bo napadal svojo drugo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Tadej Pogačar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V nedeljo se bo v Dubaju začela kolesarska dirka svetovne serije po Združenih arabskih emiratih, na kateri bosta nastopila tudi dva Slovenca. Tadej Pogačar bo napadal svojo drugo zmago na letošnjih večdnevnih dirkah, Luka Mezgec pa bo sprinterski adut ekipe Mitchelton-Scott, za etapne uspehe bo imel kar nekaj priložnosti.

Na dirki, ki se bo končala 29. februarja, bo na sporedu sedem etap, od tega štiri ravninske, ena razgibana in dve gorski s ciljem na klancu.

T - Tadej Pogačar - Valencia 2020 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Pogačar: Pripravljenost je dobra, upam, da vsaj takšna, kot je bila v Španiji

Ker bo za Pogačarjevo ekipo UAE Emirates to domača dirka, je povsem jasno, da ima vzhajajoči slovenski zvezdnik visoke cilje, v ekipi si zagotovo želijo, da po zmagi na dirki po Valencii zmaga še enkrat in s tem na prestolu nadomesti lanskega zmagovalca, rojaka Primoža Rogliča, ki ga letos ne bo.

"Dirka je moj prvi cilj tega dela sezone. Po konfiguraciji ni preveč zahtevna, v sprinterskih etapah računamo na Fernanda Gavirio, ki bo imel v teh etapah našo podporo. V drugih etapah pa bodo fantje pomagali meni, predvsem v dveh gorskih etapah s ciljem na klancu. Pripravljenost je dobra, upam, da vsaj takšna, kot je bila v Španiji pred dvema tednoma. Je pa konkurenca drugih ekip oziroma tekmovalcev tu morda malo večja. Sam bom kot vedno dal vse od sebe, kam me bo to pripeljalo, pa bomo videli v soboto ob koncu zadnje etape," je pred začetkom dirke, na kateri se po poškodbi v karavano vrača Britanec Chris Froome, dejal Pogačar.

Tudi Adam Yates bo na dirki. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Tudi Adam Yates bo na dirki. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Kar nekaj zvenečih imen na dirki

Od zvenečih imen, ki se bodo borila za najvišja mesta v skupnem seštevku, bodo poleg Pogačarja in Frooma na startu tudi Britanec Adam Yates, Španec Alejandro Valverde, Rus Ilnur Zakarin, Italijan Domenico Pozzovivo, Kostaričan Andrey Amador, Kazahstanec Aleksej Lucenko in Nizozemec Wilco Kelderman. Močna bo tudi konkurenca v sprintih, na startu bodo asi, kot so Avstralec Caleb Ewan, Nizozemec Dylan Groenewegen, Nemec Pascal Ackermann, Irec Sam Bennett in Francoz Arnaud Demare.

Zanimivo bo tudi opazovati, kako so na sezono pripravljeni Rogličevi pomočniki iz ekipe Jumbo-Visma Laurent De Plus, Tony Martin, Jos Van Emden in drugi, piše STA.

Urška Žigart
Sportal Kolesarka Urška Žigart: mnogo več kot samo dekle Tadeja Pogačarja #intervju
Tadej Pogačar
Sportal Slovenski kolesarski biser razveseljuje
Tadej Pogačar
Sportal Pogačarju odločilna etapa Dirke po Valencii, skupno zmago ima že skoraj v žepu
Matej Mohorič
Sportal Matej Mohorič tretji v etapi, Pogačar izgubil rumeno majico
Ne spreglejte