Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2019,
12.46

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,82

2

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Jumbo-Visma Giro Dirka po Italiji

Sreda, 29. 5. 2019, 12.46

4 leta, 11 mesecev

Spodbudne besede za Rogliča in kritike, namenjene njegovemu moštvu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,82

2

Giro roglič | Primož Roglič je te dni deležen izdatnih pohval s strani svojih navijačev, ravno obratno pa doživlja njegova ekipa Jumbo - Visma.  | Foto Giro/LaPresse

Primož Roglič je te dni deležen izdatnih pohval s strani svojih navijačev, ravno obratno pa doživlja njegova ekipa Jumbo - Visma.

Foto: Giro/LaPresse

Nezadovoljstvo z nizozemsko ekipo Jumbo-Visma z vsako etapo letošnjega Gira narašča. Oboževalci kolesarstva vodstvu ekipe prek družbenih omrežij sporočajo marsikaj, nič od tega pa ni spodbudno. Ravno obratno z zgolj pohvalnimi besedami govorijo o Primožu Rogliču, kapetanu letošnje ekipe na Giru.

17. etapo na Sportalu spremljamo V ŽIVO:
Primož Roglič Giro 2019
Sportal Roglič izgubil nove sekunde v boju za rožnato majico, Carapaz si je čestital kar sam #video

Kmalu po začetku letošnjega Gira je postalo jasno, da ekipa Jumbo-Visma na Giro očitno ni poslala svojih najboljših mož. Robert Gesink je zaradi poškodbe ostal doma (namesto njega je vskočil Američan Sepp Kuss), Laurens De Plus pa se je zaradi bolezni z Gira poslovil predčasno.

Rogliča že od sobote pestijo želodčne težave:

Kolesarji v rumeno-črnih opravah so sicer opazni na začetku etap, po zahtevnejših vzponih in nanizanih kilometrih pa hitro zdrsnejo na rep kolone in Rogliču ne nudijo skoraj nikakršne podpore.

Do reakcij ekipe Jumbo-Visma je bil kritičen tudi nekdanji kolesar, danes strokovni komentator na Eurosportu Bradley Wiggins:

Ravno obratno se dogaja v moštvih Rogličevih največjih konkurentov, v Movistarju, ki diktira tempo za svojega kapetana in trenutno vodilnega na Giru Richarda Carapaza, in moštvu Bahrain Merida, ki je svojemu kapetanu Vincenzu Nibaliju pomagalo do 2. mesta v skupni razvrstitvi.

Ricard Carapaz in njegovi ekipini tovariši iz Movistarja imajo obilo razlogov za dobro voljo. | Foto: Giro/LaPresse Ricard Carapaz in njegovi ekipini tovariši iz Movistarja imajo obilo razlogov za dobro voljo. Foto: Giro/LaPresse

Za nameček so Rogličevi spremljevalci (športni direktor moštva Jumbo-Visma Addy Engels in mehanik) na nedeljski etapi v trenutku, ko je Roglič zaradi okvare kolesa nujno potreboval menjavo, naredili nedopustno napako in se 20 kilometrov pred ciljem ustavili zaradi male potrebe, njihov glavni adut pa je medtem pedaliral na kolesu svojega ekipnega tovariša, ki je imelo drugačne nastavitve, kot jih je sam vajen in mu ustrezajo, in je zato tudi padel pri spustu s Civiglia.

Primož Roglič
Sportal Roglič razkril, s kakšnimi zdravstvenimi tegobami se ubada te dni #video

Navijači Primoža Rogliča svoje nezadovoljstvo z vodenjem ekipe izražajo na vsakem koraku, zelo jasni in glasni pa so na družbenih omrežjih, kjer se pod vsako objavo na profilu Jumbo-Visme vrstijo negativni komentarji na račun vodstva in zelo pozitivni na račun Rogliča.

Izbrali smo nekaj najbolj izstopajočih:

- He has no fakin SUPPORT from TEAM jesus. Look at MOVISTAR and Merida!! He is fighting alone like a LION🔥🔥🔥 CMOOOON Primoz

(- Od ekipe nima nobene podpore. Poglejte samo Movistar in Merido. On pa se sam bori kot lev. Gremooooooo, Primož.)

This story reminds me of the formula one and the Ferrari team. No tactics, wrong decisions, Jumbo riders, except Roglič, arrived on a tourist trip through Italy. Primož fight to the end 💪🇸🇮

(- Ta zgodba me spominja na formulo ena in ekipo Ferrarija. Brez taktike, slabe odločitve, kolesarji Jumba, razen Primoža, so v Italijo prišli na turistično potovanje. Primož, bori se do konca. 💪🇸🇮)

- Vsi se te bojijo... mogli so se združit... pa še te ne morejo uničit! žival si, borec, pravi šampion! samo do konca, več si ne bi mogli želeti. C. A. R.!!!

-But why the heck couldn't you give him a stronger team? Movistar have four riders in the front all the time, but PR is alone from the second climb. Did you expect the Giro to be a walk in the park??

(- Zakaj mu niste zagotovili močnejše ekipe? Movistar ima ves čas v ospredju štiri kolesarje, Primož pa je po drugem vzponu ostal sam. Ste pričakovali, da bo Giro preprost kot sprehod po parku?)

- Heroj, ne obupaj. Nekaj sekund preveč je na tvojem kontu, a verjamem, da boš naredil vse, kar telo še dopušča, da oblečeš roziko v Veroni.

- Promoz is the only rider without the team, and all GS riders are playing against him, they use even a help of camera bike WTF??? Primoz dej stisn do konca, ne se dat!!! 😈😈😈

(- Primož je edini kolesar brez ekipe in vsi kolesarji, ki se potegujejo za visoka mesta v skupni razvrstitvi, igrajo proti njemu. Pomagajo si celo s pomočjo motorja ....)

- _primoz_roglic_ nisi sam na Giru, imaš nas zveste navijače, ki stiskamo zobe s teboj. Zdrži do kraja pa jim pokaži, iz kje si.👊💪

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Slab dan Primoža Rogliča, njegov šef: Ne predajamo se! #video
Vincenzo Nibali Primož Roglič
Sportal Težki trenutki Primoža Rogliča na Giru, izgubil dragocen čas

 

Ne spreglejte