Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 12. 2015,
8.07

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Simon Špilak olimpijske igre

Natisni članek

Sreda, 2. 12. 2015, 8.07

8 let, 4 mesece

Špilak upa, da bo za Rio v pravi formi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Za Simonom Špilakom je odlična sezona, ki mu je prinesla 16. mesto na lestvici svetovne serije Mednarodne kolesarske zveze - tako visoko ni bil še noben Slovenec.

Omenjeni uspehi, vse je zabeležil do junija, so ga izstrelili med najboljše kolesarje sezone. Čeprav v drugem delu leta 2015 ni bil rezultatsko tako uspešen, je kljub temu postal resen kandidat za še vidnejše vloge v njegovi ekipi, ruski Katjuši, za prihodnja leta. Julija je dobil potrditev, ko je podaljšal pogodbo z delodajalcem še za leto 2016.

Nadvse zadovoljen s sezono "Sezona je bila uspešna. Zelo sem zadovoljen. Predvsem s prvim delom. Tako je pri meni že v navadi. Prvi del sezone mi bolj ustreza. Takrat skušam izkoristiti dirke, da odvozim dobro," je po ponedeljkovi razglasitvi za kolesarja leta - Špilak je dobil prestižno lovoriko - menil 29-letnik.

Na septembrskem svetovnem prvenstvu v Richmondu ni bil del slovenske ekipe, čeprav se je selektor Gorazd Štangelj trudil, da bi prepričal Prekmurca. Štangelj je v ZDA namignil, da bo v letu 2016, ko bo vrhunec sezone v Riu de Janieru, kjer bodo olimpijske igre, računal tudi na Špilaka, ki bi mu zahtevna trasa v Braziliji lahko ustrezala.

Upa, da bo v Riu zraven

"Upajmo, da bom," je bil kratek odgovor člana Katjuše na vprašanje, ali ga bomo videli v slovenskem dresu v Riu. "Upam, da bom takrat v pravi formi," je dodal, o progi pa je povedal: "Trasa je zelo težka. Predvsem je pisana na kožo hribolazcem. Mislim, da bo prava."

Ni skrivnost, da se Špilak dobro znajde na hribovitih trasah, dežju in tudi mrazu. Olimpijska proga je tako pisana zanj, mraza sicer ni pričakovati, dež pa bi lahko popestril dirko. "Mislim, da bo avgusta približno 20 stopinj. Mislim, da ne bi smel imeti težav. Če bo dež, pa še toliko bolje," je sklenil slovenski kolesar.

Ne spreglejte