Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2023,
18.41

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66

Natisni članek

Giro Donne Giro d'Italia Giro d'Italia Jayco AlUla Urška Žigart

Sreda, 5. 7. 2023, 18.41

10 mesecev

Na Giru grd padec in poškodba Urške Žigart

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66
Urška Žigart | Urška Žigart je po grdem padcu danes končala Giro. | Foto Guliverimage

Urška Žigart je po grdem padcu danes končala Giro.

Foto: Guliverimage

Slovenska kolesarka Urška Žigart, zaročenka Tadeja Pogačarja, je danes po grdem padcu v šesti etapi ženske Dirke po Italiji odstopila. Utrpela je blažji pretres možganov in nekaj odrgnin. Novica iz Italije je pretresla tudi Pogačarja, ki je danes izgubil dragocen čas v peti etapi Dirke po Franciji.

Jai Hindley
Sportal Težak dan za Pogačarja, Avstralec do etapne zmage in rumene majice

Urška Žigart (Jayco AlUla) je danes končala z ženskim Girom, ko je grdo padla kakšnih 35 kilometrov pred koncem šeste etape. Edina Slovenka na največji ženski dirki je izgubila nadzor nad kolesom na ravnini, po tem trčila še v 20-letno Nemko Antonio Niedermaier (Canyon-SRAM), ki je dobila včerajšnjo etapo. Obe sta morali zaradi poškodb končati Giro.

Ekipa Jayco-AlUla je na družbenih omrežjih sporočila, da ima Žigartova lažji pretres možganov in številne odrgnine. V naslednjih dneh pa bodo budno spremljali njeno zdravstveno stanje, so še dodali. Iz ekipe Canyon-SRAM pa še niso sporočili podrobnejšega zdravstvenega stanja mlade Nemke, poroča STA.

Žigartova je sicer dobro začela italijansko pentljo in drugo etapo, oziroma uvodno po odpovedi prologa, končala na 15. mestu. Kasneje je kot pomočnica španske kolesarke Ane Santesteban izgubila nekaj mest in šesto etapo začela kot 25. z zaostankom 17 minut in 34 sekund.

Šesto etapo je sicer dobila vodilna na dirki, Nizozemka Annemiek van Vleuten (Movistar). Imela je 20 sekund naskoka pred rojakinjo Loreno Wiebes (SD Worx) in Nemko Liane Lippert (Movistar). V skupnem seštevku ima 40-letna Annemiek van Vleuten po 101. zmagi v karieri zdaj že tri minute in tri sekunde naskoka pred najbližjo zasledovalko, Američanko Veronico Ewers (EF Education-TIBCO-SVB). S tem je izkušena Nizozemka na dobri poti, da še četrtič osvoji rožnato pentljo, še piše STA.

Že včeraj je grdo padla tudi Italijanka Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek). Peto etapo je sicer še končala, na pregledu v bolnišnici pa tudi niso ugotovili nobenih znakov pretresa možganov, a zaradi bolečin danes vseeno ni startala.

Italijanska pentlja se bo končala v nedeljo.

Preberite še:

Luis Leon Sanchez
Sportal Padec usoden, Toura je konec

 

Ne spreglejte