SiolNET. Sportal Kolesarstvo
6,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Škandal na SP: Mathieuja Van der Poela aretirali v noči pred dirko

6,74

termometer

Mathieu van der Poel | Mathieu van der Poel je po burni noči odstopil že po 35 kilometrih.  | Foto: Guliverimage
Mathieu van der Poel je po burni noči odstopil že po 35 kilometrih. Foto: Guliverimage

Namesto da bi se odpočil pred vrhuncem letošnjega svetovnega prvenstva, je nizozemski kolesarski zvezdnik Mathieu van der Poel noč preživel na policijski postaji. Razlog? Spor z najstnicama, ki sta vztrajno trkali na vrata njegove hotelske sobe. Nizozemec, ki bi bil danes eden od favoritov za naslov svetovnega prvaka, se je po policijskem zaslišanju v hotel vrnil šele ob 4. uri zjutraj, zaradi utrujenost pa odstopil že po 35 kilometrih dirke. Kaj se je dogajalo na hodniku hotela, v katerem je bila nastanjena nizozemska reprezentanca?

Remco Evenepoel Sportal Dirka preobratov: Evenepoel po zmagi na Vuelti še svetovni prvak, Tratnik za las ob medaljo

27-letni Mathieu van der Poel naj bi se sinoči okoli 22.40 razjezil na najstnici, stari 13 in 14 let, ki naj bi vztrajno trkali na njegova hotelska vrata in motili njegov počitek.

Mathieu van der Poel | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Pri tem naj bi najprej prišlo do verbalnega spora, potem pa očitno še fizičnega, saj naj bi Nizozemec eno od deklet porinil na tla, drugo pa ob steno, pri tem pa naj bi si odrgnila komolec. 

Vodstvo hotela je poklicalo policiste, ki so Van del Poela sredi noči odpeljali na zaslišanje na policijsko postajo. Na prostost so ga izpustili ob plačilu varščine, so mu pa odvzeli potni list in ga povabili na dodatno zaslišanje, ki ga čaka v torek.

Mathieu van der Poel | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Kot je povedal v pogovoru za Sporzo pred začetkom današnje dirke, se je v sobo vrnil šele okrog 4. ure zjutraj, kar je seveda pomenilo, da bo preveč utrujen za današnje napore.

"Res je. Prišlo je do manjših nesoglasij. Šlo je za glasne sosede in glede tega so tukaj zelo strogi. Zgodaj sem se odpravil spat, a so otroci, ki so se znašli na hodniku pred mojo sobo, očitno čutili potrebo, da neprestano trkajo na moja vrata. Ko se je to zgodilo večkrat, sem imel dovolj. Nisem jih prijazno prosil, naj odnehajo. Nekdo je poklical policijo in odpeljali so me. V sobo sem se vrnil šele ob 4. uri zjutraj. To je prava katastrofa, a zdaj ničesar več ne morem spremeniti," se je zavedal že pred začetkom dirke, kamor se je pripeljal v družbi policije.

Van der Poel se po odstopu z dirke hitro umaknil s prizorišča prvenstva in se izognil medijem.  | Foto: Guliverimage Van der Poel se po odstopu z dirke hitro umaknil s prizorišča prvenstva in se izognil medijem. Foto: Guliverimage

Sporza sicer poroča, da je Van der Poel vodji reprezentance zagotovil, da se najstnic ni dotaknil.

Kakorkoli, neprespanost in živčnost sta očitno terjali svoj davek. Nizozemec, ki je veliko stavil na današnjo dirko, je odstopil že po 35. kilometru.

Roodhooft: Van der Poel je psihično povsem strt

Po odstopu Van der Poela z dirke se je z novinarji pogovarjal Christoph Roodhooft, šef ekipe Alpecin-Deceuninck, ki je dejal, da je Mathieu van der Poel zaradi celotne situacije psihično povsem strt.

Christoph Roodhooft | Foto: Guliverimage Christoph Roodhooft Foto: Guliverimage

"Vse skupaj je zelo nepričakovano. Očitno so neki otroci trkali na vrata njegove hotelske sobe, in ko se je to zgodilo tretjič, se je razjezil nanje. Nekdo je poklical policijo in odpeljali so ga na zaslišanje," je na kratko obnovil Roodhooft.

"Na policiji so ga prosili, naj pojasni, kaj se je zgodilo, podpisal je neke papirje in dobil dovoljenje za odhod. Da, šlo je za otroke, ki so se igrali na hodniku. Prosil jih je, naj odnehajo, a očitno ne na pravi način," je dejal Roodhooft.

"O sami zadevi nisva govorila, je pa bil s športnega vidika zelo razočaran. Celo noč ni spal in psihično je precej strt. Od današnje dirke je veliko pričakoval. Zadnja dva meseca, po odstopu z Dirke po Franciji, je vse, kar je lahko, vlagal v pripravo na prvenstvo. Spet je našel veselje do kolesarstva in upal na lepo dirko."

Tako pa ... 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin