Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 8. 2013,
15.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kolesarstvo

Sreda, 14. 8. 2013, 15.09

8 let

Sezona prestopov dosegla vrhunec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zagotovo je, da nizozemske kolesarske ekipe Vacansoleil-DCM v prihodnji sezoni ne bo. Kar nekaj kolesarjev omenjene ekipe je že našlo novo sredino. Na istem tudi ekipa Euskaltel-Euskadi?

"Močno se trudimo, da bi našli novega sponzorja. Če nam to uspe do 1. septembra, je še nekaj upanja," je za nizozemske medije dejal menedžer ekipe Daan Luijkx, ki je že pred dolgo časa ostal brez obeh glavnih sponzorjev za prihodnje leto. Poleg tega je vodstvo ekipe pred dnevi sporazumno razdrlo veljavno pogodbo z italijanskim proizvajalcem koles Bianchi, ki je imel pogodbo z ekipo še za naslednji dve sezoni. Hkrati je Nizozemec priznal, da je zelo malo možnosti, da jim uspe, in poudaril, da si lahko kolesarji najdejo nove delodajalce. Med prvimi, ki je našel novo ekipo, je bil Belgijec Kris Boeckmans, ki bo v prihodnji sezoni član ekipe Lotto-Belisol. Potrjeno je tudi, da bo Lieuwe Westra v prihodnje član Astane. Član ekipe Lotto-Belisol naj bi bil tudi Frederik Veuchelen, a prestop še ni uradno potrjen. Wouter Poels naj bi prestopil v Argos-Shimano, Marco Marcato v Cannondale, Juan Antonio Flecha v Movistar, medtem ko naj bi brata Boy in Danny Van Poppel kariero nadaljevala v ameriški ekipi Trek.

Že pred nekaj dnevi je avstralska ekipa Orica-Green Edge potrdila, da bo imela prihodnjo sezono v svojih vrstah Italijana Ivana Santaromito. Ta je bil v zadnjih treh sezonah član ameriške ekipe BMC Racing. Pogodbo s trenutno ekipo sta podaljšala Nizozemca Karsten Kroon, ki še eno sezono ostaja v Saxo-Tinkoffu, in Tom Leezer, ki je za dve sezoni podaljšal pogodbo z Belkinom. Pogodbo z Orica-Green Edgeem je še za eno leto podaljšal Nizozemec Jens Mouris. Dvoletno pogodbo z belgijskim Lotto-Belisolom je podpisal 23-letni Norvežan Vegerd Breen. Od mladih kolesarjev so ekipo Cannondale poleg Slovenca Mateja Mohoriča okrepili še Italijani Davide Villella, Davide Formolo in Alberto Bettiol.

Od slovenskih kolesarjev so lahko mirni Borut Božič (Astana), Kristijan Koren (Cannondale), Luka Mezgec (Argos-Shimano), Matej Mohorič (Sava), Jan Polanc (Lampre-Merida) in Simon Špilak (Katjuša). Marko Kump naj bi bil zelo blizu podaljšanja pogodbe z Saxo-Tinkoffom. Trepetati ni treba niti Janiju Brajkoviču, ki ima letos za seboj najslabšo sezono v zadnjih devetih letih. Seveda te še ni konec in Belokranjec se optimistično pripravlja na Vuelto, kjer ni dvoma, da bo član ekipe Astana. Možnosti, da ostane v eni izmed ekip s Pro Team licenco, naj bi imel tudi Grega Bole, medtem ko se Juretu Kocjanu in Robertu Vrečerju verjetno ne obeta nič dobrega. Poleg razpada ekipe Vacansoleil-DCM, katere člen je Bole, naj bi ob koncu leta svoja vrata zaprla tudi španska ekipe Euskaltel-Euskadi, katere člana sta Kocjan in Vrečer. Vrečer je nekaj že pokazal, medtem ko se je Kocjan šele zdaj vrnil na dirke. "Ne vem, kaj bo. Nam ni še nihče rekel, da naj bi ekipa razpadla. Če bi res šlo v to smer, bi nam pa že lahko povedali," so bile prve besede Vrečerja za Sportal. Kot kaže, trenutno ni ekipe, ki bi se želela potegovati za prosto Pro Team licenco, ki bo na razpolago za prihodnjo sezono. To pomeni tudi, da ekipe ne bodo tako brezglavo podpisovale pogodb z najvišje uvrščenimi kolesarji v točkovanju dirk petih kontinentalnih koledarjev, kot je bilo to v zadnjih dveh sezonah! "Zame bi bilo najboljše, če bi dve ali tri nove ekipe želele Pro Team licenco za prihodnje leto. Imam še nekaj točk, ki bodo še kako prišle prav v tem primeru," je dodal Vrečer, ki ni povsem zadovoljen s tekmovalnim programom za konec letošnje sezone.

Ne spreglejte