Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2013,
18.57

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bjarne Riis Alberto Contador

Četrtek, 10. 10. 2013, 18.57

3 leta, 5 mesecev

Saxo Bank bo povečal delež sponzorskega denarja za leto 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes popoldne je Danec Bjarne Riis, nekdanji kolesar in zdaj menedžer ekipe Saxo-Tinkoff, skupaj z Alebrtom Contadorjem objavil, da bo manjkajočo razliko denarja pokril sponzor Saxo Bank.

Že dolgo je namreč znano, da bo ekipo, ki se letos imenuje Saxo-Tikoff, ob koncu sezone zapustil sponzor Tinkoff Bank. Kontroverzni Oleg Tinkov in Bjarne Riis namreč nista imela enakih pogledov na razvoj, kar je privedlo do tega, da se Tinkov z vložkom šestih milijonov evrov umika iz te danske ekipe.

Medtem ko se že dolgo časa šušlja, da bo ruski milijonar v prihodnji sezoni sponzor ekipe Cannondale, se je Riis ukvarjal s tem, kako nadomestiti veliko finančno luknjo, ki je nastala ob umiku Tinkova. "V zadnjem obdobju je bilo veliko govoric in špekulacij v povezavi z našo ekipo. Prav zaradi tega sem vesel, da zdaj lahko sedim pred vami in naredim konec tem špekulacijam. Zelo sem ponosen, da lahko potrdim, da bo ekipa na tej ravni delovala tudi v prihodnji sezoni," so bile prve besede Riisa na današnji tiskovni konferenci. "Naš cilj je, da ostanemo med najboljšimi ekipami na svetu in da imamo odlično ekipo, s katero bomo dosegli veliko zmag," je še dodal Riis, ki je s tem utišal namigovanja, kot je bilo na primer to, da naj bi se ekipa združila z ekipo Euskaltel-Euskadi oziroma se celo povezala s Špancem Fernandom Alonsom.

"Veliko je bilo govoric o tem, kdo vse bo zapustil ekipo, kdo jo bo okrepil, tudi o tem, da se z Riisom ne razumeva najbolje. Vse, kar so pisali mediji, ni res," so bile prve besede Alberta Contadorja, ki je letos slavil le eno zmago. "Zelo sem navdušen nad tem, da bom kariero lahko nadaljeval v ekipi Saxo Bank, saj takšne podpore, kot jo imam tukaj, nisem imel še nikjer. Letošnja sezona se še ni končala, a že razmišljam o sezoni 2014, za katero upam, da bo za nas uspešna. Seveda bomo morali narediti nekaj sprememb, največje bodo v povezavi z nastopanjem na dirkah," je še dodal Contador. Riis je tudi potrdil, da Čeh Roman Kreuziger in Poljak Rafal Majka zagotovo ostajata v ekipi. Alberto Contador ima z ekipo pogodbo še za prihodnji dve sezoni. Njen član je bil letos tudi Marko Kump, trenutno pa še nima nove pogodbe.

Ne spreglejte