SiolNET. Sportal Kolesarstvo
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rogličev šef najprej razbil mizo, nato dobil nasmeh na obrazu

10

termometer

Primož Roglič Lev Giro Rim | Primož Roglič je postal kralj Gira, na zmagovalnem odru pa se mu je pridružil tudi sin Lev. | Foto: Ana Kovač
Primož Roglič je postal kralj Gira, na zmagovalnem odru pa se mu je pridružil tudi sin Lev. Foto: Ana Kovač

Veselje v ekipi Jumbo-Visme je bilo v zadnjih dveh dneh nepopisno. Primož Roglič je v soboto na odločilnem kronometru pred številnimi slovenskimi navijači spisal poezijo od Trbiža do Svetih Višarij, v nedeljo pa je sledila parada s ciljem v Rimu. A ni šlo vse gladko. V soboto je za nekaj trenutkov vsem zastal dih, tudi šefu ekipe Jumbo-Visma Richardu Pluggeju.

Primož Roglič Giro Rim Sportal Spektakel v večnem mestu, ki pa so ga slovenski navijači morali spremljati od daleč #foto

"Odličen dan je bil za nas," je v Rimu ob velikem zmagoslavju Primoža Rogliča dejal šef Jumbo-Visme Richard Plugge. "Pokazali smo veliko odpornosti, od začetka naprej. Polovico ekipe smo morali zamenjati zaradi koronavirusa. Veliko stvari se je dogajalo tudi na trasi. Primož povzema moto naše ekipe: vzdržljivost, zrela glava in pogled naprej. Takšen način ustreza meni, naši ekipi in Primožu. On pooseblja vse to."

Šef ekipe Richard Plugge je bil vesel zgodovinskega uspeha Primoža Rogliča. | Foto: Reuters Šef ekipe Richard Plugge je bil vesel zgodovinskega uspeha Primoža Rogliča. Foto: Reuters Ključnega trenutka, ko je slovenski šampion zlomil do takrat rožnatega Gerainta Thomasa, ni videl. Kronometer od Trbiža do Svetih Višarij si je ogledal še na Nizozemskem. Takrat je doživljal vsa mogoča čustva. "Najprej sem zlomil klubsko mizico na pol," se je zasmejal, ko se je dotaknil trenutka, v katerem je Rogliču ponagajala veriga. "Po tem sem bil spet zelo srečen. To je tisto, kar vedno izpostavljam: vedno nadaljuje in tudi mi nadaljujemo. Fantastično je, da se je vse sestavilo tako, kot se je."

V ekipi Jumbo-Visma so leta 2019 prvič osvojili Grand Tour, potem ko je Primož postal kralj Vuelte. Tudi v letih 2020 in 2021 je bil slovenski kolesar najboljši na španskih tleh. Lani je Jonas Vingegaard premagal vse tekmece na Dirki po Franciji, letos pa je Primož zaokrožil trojček zmag na tritedenskih dirkah in osvojil Giro.

A pri nizozemski ekipi se ne nameravajo ustaviti. Njihov cilj je spet Tour de France. Jasno je, da bo Vingegaard branil lovoriko, ni pa še jasno, ali bo nastopil tudi Primož Roglič, ker sprva dirke ni imel v načrtu. Zdaj bi lahko ob pravem počitku tudi sam sproščen pokazal kaj konkretnega na dirki vseh dirk.

Remco Evenepoel Primož Roglič Sportal Belgijski komentator prepričan: Remco bi dobil ta Giro Primož Roglič Giro Rim Sportal Nenavadna, trnova in zlata pot Primoža Rogliča Primož Roglič Sportal Kralj Roglič in sin s telemarkom, častitljiva poteza drugega Thomasa Sepp Kuss Primož Roglič Sportal Zlata vredna ameriška pomoč Rogliču Primož Roglič Sportal Zgodovinski dan za Primoža Rogliča, gladiatorsko do večne slave Matej Mugerli Sportal "Ko enkrat odpelješ Tour, nisi nikoli več zares utrujen"
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin