Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 4. 2022,
23.00

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Natisni članek

Dirka po Baskiji Dirka po Baskiji Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič

Sobota, 9. 4. 2022, 23.00

2 leti

Po Dirki po Baskiji

Rogliča v Baskiji ovirala "boleča poškodba"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Primož Roglič | Primož Roglič je v Baskiji užival med navijači, čeprav je na kolesu trpel. | Foto Guliverimage

Primož Roglič je v Baskiji užival med navijači, čeprav je na kolesu trpel.

Foto: Guliverimage

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je včeraj Dirko po Baskiji sklenil na končnem osmem mestu, kar je bilo za branilca naslova kar manjše razočaranje. Skupno vodstvo, ki ga je držal vse od uvodnega kronometra, je sicer zapravil že dan prej, po dirki pa je razkril, da so ga pestile težave s kolenom.

Primož Roglič, Baskija 22
Sportal Roglič "zažgal" dirko, to pa je najbolje izkoristil Kolumbijec Martinez

"Bilo je težko, imel sem svoje težave. Preprosto nisem bil dovolj močan, da bi se držal najboljših," je bil sprva po naporni sobotni kraljevski etapi, v kateri je pomagal moštvenemu kolegu pri Jumbo-Vismi, Dancu Jonasu Vingegaardu, in zanj sprožil odločilni napad na tedaj vodilnega Belgijca Remca Evenepoela na najtežjem klancu etape, skrivnosten 32-letni Kisovčan.

"Že pred to dirko sem imel težave"

"Zdaj moramo najprej natančno preveriti, kaj je s kolenom, in ugotoviti, v čem je problem." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Zdaj moramo najprej natančno preveriti, kaj je s kolenom, in ugotoviti, v čem je problem." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nato pa je le pojasnil, kakšne so pravzaprav bile te težave. "Že pred to dirko sem imel težave z mišico za kolenom in skozi teden teh seveda nisem odpravil, saj to ni bil teden za počitek," je razlagal v cilju v Arrateju. Vsak obrat pedala je bil boleč, je priznal: "Boleče je, zdaj pa se moram posvetiti okrevanju, poskrbeti moram, da se bom na kolesu spet počutil udobno in se pripravil na naslednje dirke."

Nobena skrivnost ni, da bo za Rogliča najpomembnejša dirka sezone francoski Tour, na katerem bo eden od glavnih konkurentov dvakratnemu zmagovalcu Tadeju Pogačarju. Rogličeva sezona je podrejena Dirki po Franciji, a je v Baskiji vseeno poskušal pokazati kar največ: "Resnično sem ta teden dal od sebe vse, kar zmorem. Užival sem med navijači, trudil sem se za ekipo."  

Najprej sanacija poškodbe, nato novi izzivi

"Zdaj moramo najprej natančno preveriti, kaj je s kolenom, in ugotoviti, v čem je problem. Nato pa stvar popolnoma pozdraviti, da ne bo več nobenih težav. Nato pa naprej k novim izzivom," je še povedal drugi najboljši kolesar na svetovni lestvici, ki ima do julijskega Toura v programu še Valonsko puščico (20. april), klasiko Liege – Bastogne – Liege (24. april) in Kriterij po Dofineji (od 5. do 12. junija).

Preberite še:

Milan vader
Sportal Vader po operaciji v umetni komi
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar se je Nizozemcu opravičil za svoj izbruh #video
Ne spreglejte