Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 2. 2016,
19.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič

Nedelja, 21. 2. 2016, 19.06

8 let

Roglič šesti v etapi in peti skupno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Britanski kolesar Geraint Thomas iz Skyja je tako kot lani zmagal na dirki po Algarveju.

Etapno zmago na današnji 169 km dolgi etapi od Almodovarja do Alto do Malhaa je slavil Španec Alberto Contador, kolesar Tinkoff-Saxoja. S šestim mestom se je izkazal novinec v svetovni seriji Slovenec Primož Roglič, tekmovalec LottoNL-Jumba.

Za Contadorjem sta v etapi končala Italijan Fabio Aru in Francoz Thibaut Pinot, oba sta zaostala 20 sekund. Še sekundo več je zaostal domačin Manuel Antunes Amero, kot peti pa je v cilj prišel Thomas, njegov zaostanek je znašal 28 sekund, toliko kot tudi tudi zaostanek šestega Rogliča in sedmega Kolumbijca Rigoberta Urana.

Thomas je na končno prvo mesto skočil po težavah in padcu do zadnje etape vodilnega Nemca Tonyja Martina. Drugo mesto je osvojil Španec Ion Izagirre, ki je zaostal 19 sekund, na tretje mesto pa se je prebil Contador, ki je za končnim zmagovalcem zaostal 26 sekund. Četrti je bil Pinot z zaostankom 32 sekund, Roglič pa je svojo drugo dirko v dresu nizozemske ekipe iz svetovne serije končal na petem mestu, za Thomasom je zaostal 49 sekund.

Drugi Slovenec na dirko po Algarveju Kristijan Koren (Cannondale) ni bil v ospredju, etapo je končal na 79. mestu z zaostankom 5:55 minute, tudi v skupnem seštevku pa je končal v ozadju.

Contador je v etapi s štirimi vzponi - dvema tretje in dvema druge kategorije, zadnji je bil ciljni - napadel v zadnjih kilometrih, toda prepozno, da bi vodilnim napravil še več škode. Roglič je še enkrat potrdil, da lahko kolesari z najboljšimi. Še lani član novomeške Adrie Mobil je priložnost pri Nizozemcih dobil že na prvi dirki sezone svetovne serije v Avstraliji, a preizkušnje po padcu ni končal, na drugi preizkušnji sezone pa je navdušil v drugi etapi, ko je bil tretji in se prebil med najboljše v skupnem seštevku.

Ne spreglejte