Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 6. 2014,
19.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Po Sloveniji Jure Golčer kolesarstvo

Torek, 17. 6. 2014, 19.53

8 let

"Reprezentant" Jure Golčer edini kolesar na dirki z dvema zmagama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Letos bo zaradi zanimanja Save iz Kranja, ta letos nima profesionalne licence, in želje nekaterih slovenskih legionarjev na dirki Po Sloveniji nastopila tudi slovenska reprezentanca.

Poleg Tadeja Logarja, Gašperja Katrašnika, Luke Kovačiča in Mateja Razingarja, ki so člani Save iz Kranja, bodo reprezentančne barve branili še dvakratni zmagovalec dirke Jure Golčer, zmagovalec štirih etap dirke Po Sloveniji Borut Božič, zmagovalec ene etape Aldo Ino Ilešič ter petkratni slovenski prvak v posamičnem kronometru med člani Gregor Gazvoda.

Reprezentanco bo vodil trener kranjske Save Matjaž Zevnik. Vsekakor je to ekipa, ki je sestavljena iz starejših in izkušenih kolesarjev, ob katerih se bodo "mladci" iz Save poskušali čim več naučiti. Ekipa ima v svojih vrstah kolesarje za vse vrste razpleta etap in prav zanimivo bo videti, kako se bodo člani ekipe lotili dirke. Merijo lahko tako na rumeno (Golčer) in belo (Kovačič) majico ter etapne uvrstitve z Božičem, Ilešičem in Katrašnikom.

"Moja pripravljenost je solidna. Svoje ambicije bom poskušal izpolniti v prvi etapi. V nadaljevanju dirke bom poskušal po najboljših močeh pomagati Golčerju, da premaga papirnate favorite, kot so Horner, Ulissi, Pirazzi, Machado, Rogina ... Trasa dirke je, kakršna je, saj na njeno izbiro nimamo vpliva. Predvsem sem vesel, da pride dirka na Štajersko ter da bo tretja etapa potekala po mojih cestah in se končala na mojem bregu," je pričakovanja pred nastopom na dirki za Sportal strnil Gregor Gazvoda. Na kronometru bo kot aktualni slovenski prvak nastopil v majici slovenskega prvaka.

Na dirko se vrača tudi Aldo Ino Ilešič, ki je že leta 2003 dobil etapo na dirki Po Sloveniji s ciljem v Ljubljani. Ilešič je bil takrat star šele 18 let in je nastopal za Perutnino iz Ptuja. "Menim, da sem pripravljen. Tudi počutim se že boljše in se počasi pobiram od vseh teh potovanj. Sicer je trasa dirke prezahtevna za tri dni dirkanja, a sam bom vse stavil na zadnjo etapo. Pred tem bom pomagal Golčerju, ki je moj največji favorit za zmago," je za Sportal povedal Ilešič.

Ne spreglejte