Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 10. 2014,
16.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Giro

Ponedeljek, 6. 10. 2014, 16.44

6 let, 7 mesecev

Razkrito: kje bo potekala trasa Gira 2015?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Organizatorji Dirke po Italiji so danes slovesno razkrili potek trase Gira 2015. Slavnostnega dogodka so se udeležili številni kolesarski zvezdniki, ki že preračunavajo svoje možnosti.

Prvo tritedensko etapno dirko v sezoni 2015, Dirko po Italiji, bo 9. maja odprl ekipni kronometer, ki bo speljan po zavitih ulicah San Rema. Trasa 98. Gira d Italia bo primerna tako za hribolazce (kolesarje čaka sedem gorskih etap, po dve v prvem in drugem tednu ter tri v tretjem tednu dirke) in šprinterje, ki jim bo na kožo prav tako pisanih sedem etap.

Kolesarji bodo v 21 etapah prekolesarili 3.481 kilometrov, čez ciljno črto pa se bodo zapeljali 31. maja, ko bodo dosegli cilj v Milanu. Najbližje Sloveniji se bo kolesarska karavana zapeljala 22. maja v 13. etapi, ko bodo kolesarji prikolesarili v bližino Benetk, natančneje do počitniškega središča Jesolo, ki je približno 230 kilometrov oddaljeno od Ljubljane.

Slavnostnega razkritja trase v milanski palači del Ghiaccio se je udeležil tudi Španec Alberto Contador, ki je pred kratkim napovedal udeležbo na Giru in Touru, pred slabo uro pa prek Twitterja sporočil, da se zaradi bolečin v kolenu, ki so posledica padca na včerajšnji dirki Po Lombardiji, ne bo udeležil zadnje letošnje dirke v seriji World Tour, dirke Po Pekingu. To pomeni, da je že pred zaključkom sezone zmagovalec v skupnem seštevku postal Španec Alejandro Valverde (Movistar).

Dogodka se je udeležil tudi Avstralec Cadel Evans (BMC Racing Team), ki je včeraj odpeljal svojo zadnjo dirko serije World Tour, Fabio Aru (Astana), Rigoberto Uran in sveže pečeni svetovni prvak, Poljak Michal Kwiatkowski (oba Omega Pharma-QuickStep), medtem ko sta letošnji zmagovalec Gira Nairo Quintana (Movistar), ta doma v Kolumbiji še vedno okreva po poškodbi, ki jo je staknil na letošnji Vuelti, in Vincenzo Nibali (Astana), ki se je z ekipo že odpravil v Kazahstan, kjer bo nastopil na dirki Po Almatiju, slavnostni dogodek izpustila.

Ne spreglejte