Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2019,
9.47

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Jan Tratnik Matej Mohorič Matej Mohorič

Ponedeljek, 29. 7. 2019, 9.47

1 leto, 9 mesecev

Ranjena Tratnik in Mohorič zadovoljna s Tourom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Jan Tratnik | Jan Tratnik je zadovoljen s Tourom. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Jan Tratnik je zadovoljen s Tourom.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Edina slovenska predstavnika na kolesarski dirki po Franciji Jan Tratnik in Matej Mohorič sta uspešno opravila delo v ekipi Bahrain-Merida. V lovu na etapno zmago, ki sta si ju želela pred začetkom, nista bila uspešna, sta pa zadovoljna z delom, ki sta ga opravila. Oba se v zadnjih dneh nista izognila smoli in se domov vračata pošteno podrgnjena.

Mohorič in Tratnik sta na Touru nastopila prvič v karieri. Oba sta na francosko pentljo odpotovala z nalogami pomočnikov, oba pa tudi z željo po čim boljši etapni uvrstitvi. Na koncu je v tem pogledu lahko bolj zadovoljen Tratnik, ki je prišel v deveti etapi do tretjega mesta.

"S celotnim potekom Toura sem zadovoljen. Bil sem tretji v etapi. Mogoče sem malo več pričakoval od kronometra, a se je izkazalo, da je bil res težek. Dobro delo sem opravil v zaključkih etap za Sonnyja Colbrellija, Vincenzu Nibaliju sem pomagal na začetku v gorskih etapah. Bil v begu. Vse je bilo pozitivno," je črto pod Tour potegnil Idrijčan.

Mohorič je bil v poskusih bega neuspešen, zato vidnejše etapne uvrstitve ni zabeležil, vseeno pa je bil pogosto viden kot eden ključnih mož v sprinterskem vlaku Colbrellija. "Od sebe sem mogoče pričakoval malo več, sploh v zadnjem tednu. Noge so, kakršne so. Nabral sem mnogo novih izkušenj in verjamem, da mi bodo v prihodnje prišle še kako prav," je dejal Gorenjec.

Oba sta si bila enotna, da je bil Tour za Bahrain-Merido uspešen. V vseh sprinterskih etapah so imeli med najboljšimi Colbrellija, ki sicer ni slavil zmage, imeli so svoje predstavnike v begih, Nibali in Belgijec Dylan Teuns sta prikolesarila etapni prvi mesti.

V zadnjem tednu sta se oba znašla na tleh. Tratnik je dobil grde odrgnine in rane po nogah, ki so bile posledice padca pri visoki hitrosti, Mohorič si je odrgnil dlani.

Egan Bernal
Sportal Kralj slovitega Toura že pri 19 letih blestel v Sloveniji #video

"Iz lastnih napak se učimo"

"Ko sem videl Jana v četrtek, sem se res slabo počutil zanj. S kolesom je zapeljal v razpoko in ga je vzelo, kot rečemo v kolesarskem žargonu. Precej se je podrgnil, bolj kot sem se jaz. Naslednji dan je ista usoda čakala mene. Po lastni neumnosti sem v enem od zavojev zdrsnil. Podrgnil sem se po dlaneh, po moji neumnosti sem bil brez rokavic, kar se zdaj ne bo več zgodilo. Iz lastnih napak se učimo," je slaba dneva pokomentiral Mohorič.

"Moj edini cilj je bila zmaga v etapi. Verjamem, da sem jo imel v nogah. V dveh ključnih etapah, deveti in 17., mi ni uspelo v beg, nisem se boril za zmago. Imam šele 24 let in časa bo še dovolj, da na eni od etap zmagam," pravi Mohorič. | Foto: Peter Podobnik/Sportida "Moj edini cilj je bila zmaga v etapi. Verjamem, da sem jo imel v nogah. V dveh ključnih etapah, deveti in 17., mi ni uspelo v beg, nisem se boril za zmago. Imam šele 24 let in časa bo še dovolj, da na eni od etap zmagam," pravi Mohorič. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Izmučeni Tratnik je bil vseeno zadovoljen s tem, kar je pokazal na Touru, navdušen pa je bil tudi nad dirko samo. "Je posebna dirka, sploh v zadnjih etapah, ko je ritem na klance na drugačni ravni. Vzdušje se močno razlikuje. Zdaj mi bo kar lažje na drugih dirkah," je dejal.

Nič manj izmučen ni končal Mohorič, ki je še pred zaključkom v Parizu priznal, da je šel na francosko pentljo s ciljem po etapni zmagi. Če bi mu to uspelo, bi postal prvi Slovenec z etapnim uspehom na vseh treh tritedenskih dirkah.

"Moj edini cilj je bila zmaga v etapi. Verjamem, da sem jo imel v nogah. V dveh ključnih etapah, deveti in 17., mi ni uspelo v beg, nisem se boril za zmago. Imam šele 24 let in časa bo še dovolj, da na eni od etap zmagam," je razložil Mohorič in dodal: "Tokrat ni šlo, mislim pa, da slej kot prej bo."

Tour 2019 Egan Bernal
Sportal Kolumbija slavi junaka Toura, Ewanu prestižni šprint v Parizu
Ne spreglejte