Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 5. 2021,
16.22

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Rok Naglič olimpijski kros gorsko kolesarstvo Tanja Žakelj

Nedelja, 9. 5. 2021, 16.22

2 leti, 11 mesecev

albstadt, svetovni pokal

Žakljeva na prvi tekmi v olimpijskem krosu 39., Naglič 65.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tanja Žakelj | Tanja Žakelj je že po prvem krogu za najboljšimi zaostala več kot minuto. | Foto Grega Stopar

Tanja Žakelj je že po prvem krogu za najboljšimi zaostala več kot minuto.

Foto: Grega Stopar

Francoska gorska kolesarka Loana Lecomte je zmagovalka prve letošnje tekme svetovnega pokala v olimpijskem krosu. Mladinska svetovna prvakinja je bila v nemškem Albstadtu boljša od članske svetovne prvakinje in rojakinje Pauline Ferrand-Prevot, tretje mesto pa je zasedla Američanka Haley Batten. Edina slovenska predstavnica Tanja Žakelj je bila 39. V moški konkurenci je zmagal Francoz Victor Koretzky, edini slovenski predstavnik Rok Naglič je bil 65.

Tanja Žakelj, dvaintridesetletnica iz Idrije, nikoli ni bila v ospredju, že po prvem krogu pa je za najboljšimi zaostala več kot minuto. Na koncu je po petih krogih z zaostankom 8:30 minute zasedla 39. mesto.

Slavila je 21-letna Lecomtova, ki je lani v Leogangu v Avstriji postala mladinska svetovna prvakinja. V cilju je imela 53 sekund prednosti pred prvo favoritinjo Ferrand-Prevotovo. Tretje mesto je na prvi tekmi za svetovni pokal v karieri osvojila 22-letna Battenova (+1:15).

Nastopila tudi zvezdnika s ceste, Van der Poel in Pidcock

V moški konkurenci je zmagal francoski gorski kolesar Victor Koretzky, ki je v ciljnem sprintu ugnal Švicarja Nina Schurterja. Tretje mesto je zasedel še en Švicar Mathias Flückiger. Edini slovenski predstavnik Rok Naglič je bil 65.

Na dirki sta nastopila tudi zvezdnika cestnega kolesarstva, Nizozemec Mathieu van der Poel in Britanec Tom Pidcock. Van der Poel več kot leto in pol ni dirkal v gorskem kolesarstvu, danes pa je napadel v prvem krogu in kasneje nekoliko popustil. Na koncu je zasedel sedmo mesto, Pidcock pa je bil peti.

V boju za zmago je bila četverica povsem skupaj zadnjih nekaj krogov, tik pred zadnjim ovinkom pa je Koretzky prehitel sedemkratnega zmagovalca svetovnega pokala Schurterja in slavil prvo zmago v svetovnem pokalu. Flückiger je na tretjem mestu v cilju zaostal 23 sekund.

Naglič je kot edini slovenski predstavnik med člani zasedel 65. mesto z zaostankom 7:19 minute.

Mladinci že v soboto

Mladinci so bili na startu v soboto. V moški konkurenci do 23 let je bil od Slovencev najboljši Matjaž Lozar na 75. mestu, Matic Kranjec Žagar pa je bil 113. Pri mladinkah je Vita Movrin odstopila v četrtem krogu. V petek v sprinterski preizkušnji Slovencev ni bilo na startu najboljše štirideseterice tekmovalcev.

Preberite še:

Mathieu van der Poel - 2019
Sportal Van der Poel zmaguje tudi na gorskem kolesu
Ne spreglejte