Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 4. 2014,
21.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Grega Bole

Nedelja, 27. 4. 2014, 21.12

8 let

Prva letošnja zmaga Tulika, Bole 15.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francoz Angelo Tulik je zmagovalec 13. enodnevne kolesarske dirke La Roue Tourangelle-Classic Loire Touraine Vignobles et Châteaux (1.1). Slovenec Grega Bole na 15. mestu.

Že po petindvajsetih kilometrih 200 kilometrov dolge dirke, ki je potekala v hladnem in deževnem vremenu, je glavnini pobegnila skupina v kateri je bilo kar 21 kolesarjev. Kmalu je postalo jasno, da glavnina ubežnikov ne bo več ulovila saj so imeli v ubežni skupini svoje predstavnike vse največje ekipe katerih kolesarji so nastopili na dirki. Na sporedu je bilo sedemnajst klancev od katerih je bilo sedem kategoriziranih. Petdeset kilometrov do cilja je bilo v ubežni skupini le še 15 kolesarjev. V zaključku dirke je v ospredju ostalo šest kolesarjev. O zmagovalcu dirke so odločali Angelo Tulik, Yannick Martinez (oba Europcar), Jauheni Hutarovič (Ag2r-La Mondiale), Adrien Petit, Christophe Laporte (oba Cofidis) in Anthony Geslin (FDJ.fr). Slaba dva kilometra do cilja je tekmece z napadom presenetil 23 letni Angelo Tulik, ki je slavil prvo letošnjo zmago. Belorus Jauheni Hutarovič, ki je bil lani 3., se je tokrat moral zadovoljiti z 2. mestom. Na zadnjo stopničko zmagovalnega odra se je uvrstil Adrien Petit. Glavnina je v cilj prikolesarila slabe tri minute za zmagovalcem. Grega Bole, ki je bil edini Slovenec na dirki, je slednjo končal na 15. mestu.

"Žal, se je glavnina pretrgala v trenutku, ko sem bil v ozadju pri spremljevalnem vozilu naše ekipe. Sicer sem se uspel iz četrte skupine prebiti v drugo, a je bilo že prepozno. Vsekakor bi bil danes zopet lahko visoko, a nimaš kaj," je za Sportal povedal Bole, ki ga v prvi tretjini maja čaka etapna dirka na Poljskem. Nato odhaja na Japonsko. Na dirki je nastopilo 122 kolesarjev od katerih jih je v cilj prikolesarilo le 54.

Ne spreglejte