Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
26. 6. 2024,
16.05

Osveženo pred

2 dneva, 12 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59

Natisni članek

Red Bull - BORA - hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič Tour de France Tour de France

Sreda, 26. 6. 2024, 16.05

2 dneva, 12 ur

Predstavitev ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe

Primož Roglič na Tour de France v novi preobleki in z novim imenom #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59
Red Bull  BORA | Primož Roglič v novi opravi in z novim kolesom | Foto Ana Kovač

Primož Roglič v novi opravi in z novim kolesom

Foto: Ana Kovač

Pred začetkom osrednjega kolesarskega vrhunca letošnjega leta, dirko Tour de France, so pri ekipi Primoža Rogliča naredili korenito spremembo. Potem ko je podjetje Red Bull letos odkupilo večinski delež ekipe BORA - hansgrohe, je zdaj prišel na vrsto trenutek, da ekipa dobi novo podobo in novo ime. Tako bodo slovenski kolesar in vsi člani nemško-avstrijske ekipe tekmovali pod imenom Red Bull - BORA - hansgrohe in tudi v novi opravi, ki so jo danes na prav posebnem dogodku predstavili na sedežu podjetja v Salzburgu.

Primož Roglič z novim dresom in novim kolesom

Red Bull, avstrijski proizvajalec energijske pijače, je postopke za pridobitev 51-odstotnega deleža nemške kolesarske ekipe BORA -hansgrohe začel v začetku letošnjega leta, maja pa je postalo jasno, da bo ekipa od Dirke po Franciji nosila novo ime in novo podobo. Danes so tako zeleno-črne barve zamenjali za tiste, značilne za proizvajalca energijskih pijač.

Fotozgodba predstavitve ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe (Foto: Ana Kovač)

Fotogalerija
1
 / 28

Primož je pripravljen na Tour de France. | Foto: Ana Kovač Primož je pripravljen na Tour de France. Foto: Ana Kovač

Da bodo z novim sponzorjem, ki je v zadnjih treh letih sicer že bil vpet v delovanje ekipe, dobili krila, upajo tudi kolesarji. "Dobrodošlo bi bilo, če bi jih imel že v času smučarskih skokov. Zdaj bi rad imel veter v hrbet, ko se peljem po klancu navzgor," se je pošalil Primož Roglič in nasmejal občinstvo na predstavitvi.

Primož Roglič na treningu prvič v barvah Red Bulla:

Postati najbolj atraktivna ekipa

Uradna slovesnost ob predstavitvi novega imena in novih podobje je v Salzburgu potekala v slogu, značilnem za Red Bull. Ker so vse želeli izpeljati v skladu s svojimi načeli, je predstavitev malce zamujala, saj se je ravno ob 15. uri, ko je bil predviden začetek, nad Salzburgom razbesnela nevihta. 

Nove barve kolesa, ki ga bo vozil Primož Roglič

"Poseben dan zame, za kolesarsko ekipo. Začenjamo nov projekt. Generalno se veselimo vsega. Prihod Red Bulla v kolesarstvo je velik trenutek. Za našo prihodnost predstavlja veliko potenciala. Veselim se tega," je povedal prvi mož ekipe Ralph Denk in pristavil: "Naš cilj je, da postanemo najbolj atraktivna znamka v kolesarstvu. Ni le športni uspeh tisti, ki šteje, ampak vse, kar je okoli njega. Projekt mladih talentov je eden od pomembnih delov, v katerega bomo vlagali veliko denarja."

Fotogalerija
1
 / 14

Nevihta predstavitev prestavila za krajši čas

Roglič: Rumena majica je cilj, izziv

Roglič in preostali člani ekipe bodo od zdaj kolesarili na novih kolesih bele barve, prav tako bodo spremenjene barve dresov in čelad, zaradi katerih bodo v karavani še opaznejši.

Slovenski kolesarski šampion, ki je bil na predstavitvi v središču pozornosti, saj je glavni zvezdnik ekipe, upa, da se mu bodo obzorja razširila na slovitem Touru. Dirka vseh dirk je njegova neizpolnjena želja, za ekipo pa osrednji letošnji cilj.

Red Bull  BORA | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

"Pokazali smo, da smo na pravi ravni. Kolesarji dobro kolesarijo. Glede na moj zadnji Tour de France bi bil vesel, če bi prišel do Nice na dveh kolesih," je pred številčnim avditorijem v svojem slogu dejal slovenski šampion in opozoril na izziv četrte etape, ko bodo kolesarji že šli na Col du Galibier: "Kolesarji gremo dan za dnem. Najprej moraš odpeljati tri. Že prva je lep izziv. Veliko akcije bo. Če želiš zmagati na Touru, moraš biti pripravljen od prvega dne. Vemo, da je cilj na koncu. 21. etapa bo najbolj odločilna. Po prečkanju ciljne črte se bo videlo, kateri si."

A je jasno, da je osrednji cilj ekipe rumena majica na cilju Dirke po Franciji. In kako gleda Primož na rumeno majico? "Za začetek je naš dres zelo lep, rumena majica pa je za Nico. Cilj in izziv je, da bi jo imeli. Napasti jo moramo," je odgovoril.

Primoževi pomočniki so pripravljeni. | Foto: Ana Kovač Primoževi pomočniki so pripravljeni. Foto: Ana Kovač

Pri Red Bull - BORA - hansgrohe stavijo na dober rezultat, zato so sestavili tudi homogeno ekipo, ki bo Rogliču v veliko pomoč. Ob njem bodo nastopili še Jai Hindley, Aleksandr Vlasov, Danny van Poppel, Nico Denz, Matteo Sobrero, Bob Jungels in Marco Haller.

Alberto Contador doping
Sportal Na Dirki po Franciji strog in inteligenten dopinški sistem
Tadej Pogačar, Primož Roglič
Sportal Tadej Pogačar in Primož Roglič v središču pozornosti
Sepp Kuss
Sportal Kuss ostal brez nastopa na Dirki po Franciji, nadomestil ga bo nekdanji vojak
Ne spreglejte