Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2016,
17.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič

Četrtek, 18. 2. 2016, 17.33

7 let, 12 mesecev

Primož Roglič le za Sanchezom in Thomasom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski kolesar Primož Roglič je v drugi etapi dirke po Algarveju osvojil tretje mesto.

Pred novincem v nizozemski ekipi svetovne serije LottoNL-Jumbo sta po 198,6 km od Lagoe do Alto da Foie končala le Španec Luis Leon Sanchez iz Astane in Britanec Geraint Thomas iz Skya.

"Danes sem dokazal, da sem lahko močan. Tu so najboljši kolesarji sveta, lahko se merim z njimi. To me zelo veseli. Me je pa vse skupaj nekoliko presenetilo. Vedel sem, da sem močan. Nisem bil živčen, ko sem prišel v priložnost, da zmagam etapo. Moral sem končati čim močneje. Na žalost sta bila dva hitrejša od mene," so bile misli nekdanjega smučarskega skakalca Rogliča za klubsko spletno stran.

Sanchez je Thomasa ugnal za sekundo, Rogliča pa za tri; toliko je sicer zaostal tudi četrti Španec Ion Izagirre (Movistar). Peti je bil Portugalec Tiago Machado iz Katjuše.

Roglič je med drugim za seboj pustil kar nekaj zvezdnikov. Italijan Fabio Aru je bil denimo deseti, Španec Alberto Contador pa 21.

Drugega Slovenca Kristijana Korena (Cannondale) ni bilo med najboljšimi. Skozi cilj je prikolesaril na 120. mestu, z zaostankom 20:40 minute.

Današnja etapa je bila sicer precej razgibana, kolesarji so morali najprej opraviti z vzponom tretje, nato druge kategorije, za konec pa so se povzpeli še na vzpon prve kategorije, kjer je bil tudi cilj.

Sanchez je skupino, ki se je borila za mesta pri vrhu, presenetil s sprintom. Thomas je bil zanj prekratek, Roglič pa dovolj močan za Izagirreja. Eden najbolj zaslužnih za selekcijo je Contador, ki je s pospeševanji navkreber razbijal in redčil skupino, na koncu pa sam ostal praznih rok.

Roglič je bil sicer desna roka Nizozemca Roberta Gesinka, ki je v zadnjih kilometrih skušal slediti najboljšim, na koncu pa se je moral zadovoljiti z 12. mestom.

Sanchez je tudi novi vodilni, pred Thomasom ima pet sekund prednosti, pred Rogličem, ki je še lani kolesaril za novomeško Adrio Mobil, pa devet sekund. Že petkova vožnja na čas lahko znova premeša vrstni red, nato v soboto sledi ravninska etapa, v nedeljo pa še zadnja - ta bo imela štiri vzpone, zadnji, druge kategorije bo ciljni.

Ne spreglejte