Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2023,
8.14

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69
Primož Roglič Primož Roglič Jumbo-Visma BORA - hansgrohe Cian Uijtdebroeks

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 12. 2023, 8.14

7 mesecev, 3 tedne

Pri Jumbo-Vismi potrdili zanimanje za moštvenega kolega Primoža Rogliča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69
Cian Uijtdebroeks | 20-letni belgijski kolesar Cian Uijtdebroeks je na radarju številnih vrhunskih ekip, tudi Jumbo-Visme. Kako se bo odločil?  | Foto Profimedia

20-letni belgijski kolesar Cian Uijtdebroeks je na radarju številnih vrhunskih ekip, tudi Jumbo-Visme. Kako se bo odločil?

Foto: Profimedia

Menedžer ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge je potrdil zanimanje ekipe za 20-letnega belgijskega kolesarja Ciana Uijtdebroeksa, zmagovalca dirke Tour del'Avenir 2019 in letos osmega na Vuelti. Nadarjeni kolesar je trenutno član ekipe BORA - hansgrohe, ki jo bo v prihodnji sezoni okrepil Primož Roglič.

Menedžer ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge je v intervjuju za Het Laatste Nieuws potrdil zanimanje za sklenitev pogodbe z 20-letnim belgijskim kolesarjem Cianom Uijtdebroeksom, ki se mu konec leta 2024 izteče pogodba z nemško ekipo BORA - hansgrohe.

Uijtdebroeks je širšo kolesarsko javnost nase opozoril z zmago na dirki prihodnosti Tour del'Avenir leta 2019. Na njej so v preteklosti zmagovala velika kolesarska imena, kot sta Tadej Pogačar in Egan Bernal, svoj talent pa je jeseni potrdil z osmim mestom v skupnem seštevku Vuelte, ki je bila njegova prva tritedenska dirka.

Belgijec je nesporno izjemen talent, a kot kaže, ima tudi zahteven značaj. Na kronometru narodov (Chrono des Nations), s katerim se tradicionalno končuje kolesarska sezona v Evropi, se je javno pritoževal nad opremo in s tem posredno kritiziral svojo ekipo.

Tim Podlogar
Sportal Dr. Tim Podlogar, znanstvenik, ki bo v ekipi BORA - hansgrohe bdel nad prehrano Primoža Rogliča

Po poročanju GCN se za Uijtdebroeksa zanimata tako Ineos kot Lidl-Trek, ki sta na preži za kolesarji, ki bi lahko krojili vrh tritedenskih dirk, v nedavnem intervjuju pa je zanimanje izrazil Plugge.

"Resnično se zanimamo za Ciana," je potrdil Plugge. "Zanj smo se zanimali že v času, ko je bil še mladinec. Z njim smo se že pogovarjali, a ga veže pogodba. Naša ekipa za sezono 2024 je sicer že zapolnjena, ampak nikoli ne reci nikoli," je pustil odprta vrata Plugge.

Uijtdebroeks je prejšnji teden v pogovoru za La Dernière Heure izrazil upanje, da bo prihodnje leto z ekip BORA - hansgrohe nastopil na Dirki po Italiji, dodal pa, da je odprt za pogovore z drugimi ekipami glede morebitnega prestopa v sezoni 2025. "Še vedno imam pogodbo, vendar vem, da se zame zanimajo tudi druge ekipe. Najpametneje je, da se pogovoriš z vsemi in vidiš, kaj lahko ponudijo. Prisluhniti ni nikoli slabo. Ko bom enkrat imel vse karte v rokah, bomo videli, kaj je najboljše zame v letu 2025."

Preberite še:

Nathan Van Hooydonck Tadej Pogačar
Sportal Član Jumbo-Visme: Zakaj v Parizu nisem sodeloval s Pogačarjem? Ker nisem mogel. #video
Carlos Sastre
Sportal Še enega upokojenca bega Pogačarjev slog dirkanja
Jumbo-Visma Roglič Vuelta 2023
Sportal Pri Jumbo-Vismi je padla dokončna odločitev
Primož Roglič
Sportal Kontroverzna izjava Belgijca: Rogličeva odločitev bo slabo vplivala na ekipo Bora in JV
Jonas Vingegaard predstavitev Toura 2024
Sportal Vingegaard zaskrbljen zaradi pomanjkanja podpore na prihodnji Dirki po Franciji

 

 

Ne spreglejte