Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2023,
8.14

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Jumbo-Visma BORA - hansgrohe Cian Uijtdebroeks

Ponedeljek, 4. 12. 2023, 8.14

4 mesece, 3 tedne

Pri Jumbo-Vismi potrdili zanimanje za moštvenega kolega Primoža Rogliča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Cian Uijtdebroeks | 20-letni belgijski kolesar Cian Uijtdebroeks je na radarju številnih vrhunskih ekip, tudi Jumbo-Visme. Kako se bo odločil?  | Foto Profimedia

20-letni belgijski kolesar Cian Uijtdebroeks je na radarju številnih vrhunskih ekip, tudi Jumbo-Visme. Kako se bo odločil?

Foto: Profimedia

Menedžer ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge je potrdil zanimanje ekipe za 20-letnega belgijskega kolesarja Ciana Uijtdebroeksa, zmagovalca dirke Tour del'Avenir 2019 in letos osmega na Vuelti. Nadarjeni kolesar je trenutno član ekipe BORA - hansgrohe, ki jo bo v prihodnji sezoni okrepil Primož Roglič.

Menedžer ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge je v intervjuju za Het Laatste Nieuws potrdil zanimanje za sklenitev pogodbe z 20-letnim belgijskim kolesarjem Cianom Uijtdebroeksom, ki se mu konec leta 2024 izteče pogodba z nemško ekipo BORA - hansgrohe.

Uijtdebroeks je širšo kolesarsko javnost nase opozoril z zmago na dirki prihodnosti Tour del'Avenir leta 2019. Na njej so v preteklosti zmagovala velika kolesarska imena, kot sta Tadej Pogačar in Egan Bernal, svoj talent pa je jeseni potrdil z osmim mestom v skupnem seštevku Vuelte, ki je bila njegova prva tritedenska dirka.

Belgijec je nesporno izjemen talent, a kot kaže, ima tudi zahteven značaj. Na kronometru narodov (Chrono des Nations), s katerim se tradicionalno končuje kolesarska sezona v Evropi, se je javno pritoževal nad opremo in s tem posredno kritiziral svojo ekipo.

Tim Podlogar
Sportal Dr. Tim Podlogar, znanstvenik, ki bo v ekipi BORA - hansgrohe bdel nad prehrano Primoža Rogliča

Po poročanju GCN se za Uijtdebroeksa zanimata tako Ineos kot Lidl-Trek, ki sta na preži za kolesarji, ki bi lahko krojili vrh tritedenskih dirk, v nedavnem intervjuju pa je zanimanje izrazil Plugge.

"Resnično se zanimamo za Ciana," je potrdil Plugge. "Zanj smo se zanimali že v času, ko je bil še mladinec. Z njim smo se že pogovarjali, a ga veže pogodba. Naša ekipa za sezono 2024 je sicer že zapolnjena, ampak nikoli ne reci nikoli," je pustil odprta vrata Plugge.

Uijtdebroeks je prejšnji teden v pogovoru za La Dernière Heure izrazil upanje, da bo prihodnje leto z ekip BORA - hansgrohe nastopil na Dirki po Italiji, dodal pa, da je odprt za pogovore z drugimi ekipami glede morebitnega prestopa v sezoni 2025. "Še vedno imam pogodbo, vendar vem, da se zame zanimajo tudi druge ekipe. Najpametneje je, da se pogovoriš z vsemi in vidiš, kaj lahko ponudijo. Prisluhniti ni nikoli slabo. Ko bom enkrat imel vse karte v rokah, bomo videli, kaj je najboljše zame v letu 2025."

Preberite še:

Nathan Van Hooydonck Tadej Pogačar
Sportal Član Jumbo-Visme: Zakaj v Parizu nisem sodeloval s Pogačarjem? Ker nisem mogel. #video
Carlos Sastre
Sportal Še enega upokojenca bega Pogačarjev slog dirkanja
Jumbo-Visma Roglič Vuelta 2023
Sportal Pri Jumbo-Vismi je padla dokončna odločitev
Primož Roglič
Sportal Kontroverzna izjava Belgijca: Rogličeva odločitev bo slabo vplivala na ekipo Bora in JV
Jonas Vingegaard predstavitev Toura 2024
Sportal Vingegaard zaskrbljen zaradi pomanjkanja podpore na prihodnji Dirki po Franciji

 

 

Ne spreglejte