Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 7. 2014,
13.39

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Dirka po Franciji prehrana

Natisni članek

Torek, 15. 7. 2014, 13.39

6 let, 10 mesecev

Prehranski strokovnjak ene najboljših kolesarskih ekip razkriva svoje prehranske trike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nigel Mitchell, glavni prehranski svetovalec pri britanski ekipi Sky, razkriva prehranjevalne strategije ekipe in dodaja tudi svoj recept za zmagoviti šejk.

Po fantastičnih uspehih, ki jih britanska kolesarska ekipa Sky dosega na Dirki po Franciji – Christopher Froome je zmagal lani, sir Bradley Wiggins pa leto prej –, so prehranjevalne navade moštva postale predmet številnih radovednih razprav.

Pesin sok in ribje olje za hitrejšo regeneracijo

Govorilo se je o številnih naprednih prehranjevalnih taktikah, kot so na primer uživanje pesinega soka za hitrejšo regeneracijo, uporaba agavinega sirupa namesto sladila in uživanje ribjega olja za hitrejšo regeneracijo mišic. Mimogrede, ekipa Sky ima celo svoje lastno ekstra deviško olivno olje.

Nasveti naj bodo preprosti, saj je take mogoče upoštevati

"Pri pogovorih o prehrani si vedno pomagal s prispodobo torte. Nekateri so zadovoljni že, če vidijo prelive in različne mamljive dodatke, pozabijo pa na tisto, kar je najpomembneje, in sicer na to, kako je torta pečena," opozarja Nigel Mitchell, priznani prehranski strokovnjak iz Yorkshira, ki kot vodja prehrane pri ekipi Sky in Britanski kolesarski zvezi skrbi za to, da so njihovi kolesarji vitki in zdravi. "Večinoma jim dajem zelo preproste nasvete, ki jih kolesarji lahko upoštevajo."

Sedem prehranskih nasvetov

Predstavljamo sedem preverjenih prehranskih nasvetov, ki jim sledijo tudi skyevci, brez dvoma pa so lahko pomembna smernica tudi vsem preostalim, ki želijo biti fit, izgubiti nekaj odvečnih kilogramov in s kuhalnico v roki sprejemati pametne odločitve.

Ne spreglejte