Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 6. 2017,
18.21

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Jani Brajkovič Richie Porte

Sreda, 7. 6. 2017, 18.21

6 let, 10 mesecev

Dirka kriterij Dauphine, 4. etapa

Porte do zmage, najboljši Slovenec Brajkovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
richie porte | Foto Reuters

Foto: Reuters

Avstralec Richie Porte (BMC) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke kriterij Dauphine. Porte je na 23,5 km dolgi vožnji na čas od La Tour-du-Pina do Bourgoin-Jallieua slavil zmago pred Nemcem Tonyjem Martinom (Katjuša) in Špancem Alejandrom Valverdejem (Movistar). V skupnem seštevku je vodstvo obdržal Belgijec Thomas de Gendt (Lotto).

Z današnjo vožnjo na čas je na kriteriju Dauphine najhitreje opravil 32-letni Richie Porte, ki je tako prišel do svoje pete letošnje etapne zmage. Izkušeni Avstralec je imel v cilju 12 sekund prednosti pred aktualnim svetovnim prvakom Martinom, medtem ko je Valverde na tretjem mestu zaostal 24 sekund. Med prvo deseterico je bilo še nekaj znanih imen, Španec Alberto Contador (Trek-Segafredo) na 7. mestu (+0:35), Britanec Christopher Froome (Sky) na 8. mestu (+0:37), deveti pa je bil vodilni v skupnem seštevku De Gendtom (+0:42).

"Ekipa je veliko vložila vame, letos smo veliko pozornosti namenili vožnji na čas, vendar vseeno nisem pričakoval, da bi lahko prišel do zmage. Veseli me, da je forma v vzponu, saj je dirka Po Franciji vse bližje," je po zmagi dejal Porte.

De Gendt, ki je imel pred današnjo etapo v skupnem seštevku 48 sekund prednosti pred Francozom Axelom Domontom (AG2R La Mondiale), danes je bil šele 58. (+2:07), ima zdaj pred današnjim zmagovalcem etape pred nadaljevanjem dirke 27 sekund prednosti, na tretje mesto pa se je prebil Valverde (+0:51).

Na dirki nastopajo tudi trije slovenski kolesarji, ki so bili tokrat bolj v ozadju. Najvišje uvrščen je bil na 98. mestu Jani Brajkovič (Bahrain Merida), ki je zaostal 2:56 minute sekund, Grega Bole (Bahrain Merida) je 103. (+3:06), še tretji član te ekipe Borut Božič pa je z zaostankom 3:45 minute končal na 142. mestu.

Skupno je od Slovencev najvišje Bole na 52. mestu (+3:33), 62. je Brajkovič (+4:33), 154. pa Božič (+21:24).

V četrtek bo na sporedu peta etapa, kolesarji pa bodo morali prevoziti 175 km od La Tour-de-Salvagnyja do Macona.

Ne spreglejte