Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
30. 6. 2021,
15.28

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,15

17

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France

Sreda, 30. 6. 2021, 15.28

1 leto, 9 mesecev

Policija aretirala gledalko, ki je na Touru povzročila množičen padec

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,15

17

Navijačica Tour | Policija je izsledila in aretirala gledalko, ki je bila povod za množičen padec.

Policija je izsledila in aretirala gledalko, ki je bila povod za množičen padec.

Po poročanju nemškega RTL je policija aretirala gledalko, ki se je v prvi etapi Dirke po Franciji znašla v središču pozornosti. Predala naj bi se celo sama. Zaradi nespametne poteze s transparentom je na tleh namreč pristalo veliko število kolesarjev. Niso izključene niti civilne tožbe.

Tadej Pogačar
Sportal Neverjetni Pogačar v izjemnem slogu do zmage: rumena majica povsem blizu

Organizator Dirke po Franciji je takoj po incidentu sprožil postopek, policija pa nemudoma začela z iskalno akcijo za žensko, ki je z nespametno potezo povzročila pravi masaker v karavani kolesarjev.

"Navijačica" je namreč pozirala z ogromnim kartonastim transparentom Allez Opi-Omi (Gremo, dedi in babi) in povrhu vsega bližajoči se karavani kolesarjev kazala hrbet. V transparent je prvi treščil moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi Tony Martin, izgubil nadzor nad kolesom, sledil pa je učinek domin. Kolesarji so padali kot po tekočem traku. Mnogi so ležali v bolečinah, a se jim je v nadaljevanju nekako le uspelo pobrati, spet sesti na kolo in odpeljati do cilja etape v bolečinah.  

Gledalka je pobegnila s kraja nesreče in kmalu so začeli z njenim iskanjem. Danes so sporočili, da naj bi se 30-letna Francozinja predala celo sama. Po nekaterih informacijah naj bi jo čakala kazen v višini 1500 evrov (lahko se povzpne tudi do 15 tisoč evrov), grozi ji lahko tudi zaporna kazen. Kazen bi lahko dobila dodatne razsežnosti, če se bodo kolesarji odločili za civilne tožbe. Marc Soler je že namignil, da utegne tožiti gledalko. Tu so še ekipe, ki so izgubile svoje kolesarje v boju za vidnejše uvrstitve.

"Nespametno in neodgovorno ravnanje navijačice na kolesarski Dirki po Franciji bi lahko zanjo pomenilo kazensko obsodbo in plačilo odškodnine. Sreča v nesreči - tako za kolesarje, s pravnega vidika pa predvsem za nespametnico - je, da so lahko vsi kolesarji nadaljevali tekmovanje. Zaradi tega je namreč zelo težko oceniti škodo, nematerialno in materialno, ki jo je gledalka povzročila," je v današnjem pogovoru za Sportal dejal Blaž Tomažin Bolcar, odvetnik, specializiran za športno pravo.

Zagotovo bodo navijači v prihodnje dobro razmislili, kako se bodo obnašali ob trasi, saj je jasno, da jih v primeru neljubih dogodkov čakajo kazni.

Navijačica Tour
Sportal Gledalka se še skriva pred policijo: "Težko je oceniti škodo, ki jo je povzročila"
Ne spreglejte