Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 1. 2022,
10.31

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

1

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Četrtek, 20. 1. 2022, 10.31

2 leti, 3 mesece

Pogačar zaradi Dirke po Franciji spreminja načrte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

1

Tadej Pogačar | Tadej Pogačar je na svoj tekmovalni koledar dodal še eno dirko. Nekaj dni pred Dirko po Flandriji bo nastopil še na mini klasiki Dwars door Vlaanderen, kjer bo preizkusil svoje spretnosti na tlakovalnih odsekih. Ti ga čakajo tudi na letošnjem Touru.  | Foto Guliverimage

Tadej Pogačar je na svoj tekmovalni koledar dodal še eno dirko. Nekaj dni pred Dirko po Flandriji bo nastopil še na mini klasiki Dwars door Vlaanderen, kjer bo preizkusil svoje spretnosti na tlakovalnih odsekih. Ti ga čakajo tudi na letošnjem Touru.

Foto: Guliverimage

Na že tako natrpan tekmovalni koledar je Tadej Pogačar dodal še eno dirko. Dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji bo 30. marca nastopil še na dirki Dwars door Vlaanderen, zadnji preizkušnji pred Dirko po Flandriji (3. april), so potrdili organizatorji dirke, ki so nad novico navdušeni.

Tadej Pogačar se bo belgijske mini klasike Dwars door Vlaanderen z dolgoletno zgodovino (letos je na sporedu že 76. izvedba) udeležil z mislimi na letošnjo traso Dirke po Franciji.

Del trase zadnjega preizkusa pred Dirko po Flandriji vsebuje tlakovane odseke, ki jih bo imela tudi 5. etapa letošnjega Toura, speljana po trasi klasike Paris-Roubaix, ki slovi prav po zahtevnih kockastih odsekih, kjer se lahko zgodi prav vse. Tudi padci in poškodbe ter veliki zaostanki. 

Pogi tamb | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

"Nismo vajeni tega, da lahko na naši dirki pozdravimo zmagovalca Dirke po Franciji. To je za nas velika čast," je nad velikim imenom na štartnem seznamu dirke navdušen direktor dirke Guy Delesie. 

Na dirki Dwars door Vlaanderen bodo barve Emiratov poleg Pogačarja zastopali še Matteo Trentin, Fernando Gaviria, Marc Hirschi in Pascal Ackermann. Nemški šprinter je ekipo okrepil v letošnji sezoni.

Pogačar bo čez natanko mesec dni začel sezono

Vodilni kolesar lestvice UCI bo sezono začel čez natanko mesec dni na Dirki po Združenih arabskih emiratih, ki je zaradi sponzorjev Pogačarjeve ekipe UAE Emirates ena najpomembnejših v sezoni.

Prvič v karieri bo nastopil na dveh tritedenskih dirkah v eni sezoni – Touru bo dodal špansko Vuelto – in štirih kolesarskih spomenikih (Milano-Sanremo, Dirka po Flandriji, ki bo na sporedu štiri dni po prej omenjeni dirki Dwars door Vlaanderen, Liege-Bastogne-Liege in Lombardija). Kockasto klasiko Pariz-Roubaix bo, da bi se izognil morebitnim padcem in poškodbam, izpustil.

Napovedal je tudi nastop na letošnji dirki Po Sloveniji (19. junij), ki jo bo tako kot lani izkoristil za pripravo na Tour.

Tudi Primož Roglič bo sezono odprl konec februarja. 26. februarja bo na francoski dirki Faun-Ardeche Classic, dan kasneje bo dirkal še na Drome Classic, od 6. do 13. marca pa bo dirkal na enotedenski dirki Pariz-Nica, ki je bila lani njegova uvodna dirka sezone. 

Preberite še:

Marc Soler
Sportal Pri UAE je vse jasno: Delamo za Tadeja Pogačarja
Primož Roglič
Sportal Roglič jasen, kaj si želi
Tadej POgačar ciklokros
Sportal Pogačar bo storil, česar ni še nikoli. Polanc v karanteni.
Tadej POgačar ciklokros
Sportal Pogačar v tej sezoni tega ne bo več počel
Tadej Pogačar Primož Roglič Luka Dončić Anamarija Lampič
Sportal Oči uprte v Dončića, Pogačarja, Rogliča …
Sportal Pogačar: Da "zalaufa pumpa", da eno uro trpiš #video

 

 

Ne spreglejte