Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2022,
9.24

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

2

Natisni članek

Tour de France Tour de France Dirka po Franciji Jumbo-Visma UAE Emirates testiranje Koronavirus Tadej Pogačar Tadej Pogačar Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 11. 7. 2022, 9.24

1 leto, 9 mesecev

Testiranje na koronavirus

Pogačar in Roglič si za zdaj lahko oddahneta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

2

Tadej Pogačar | Tadej Pogačar je trenutno vodilni kolesar Toura. | Foto Reuters

Tadej Pogačar je trenutno vodilni kolesar Toura.

Foto: Reuters

Kolesarji na Dirki po Franciji so zaradi nedavnih okužb v nedeljo opravili novo obvezno testiranje na koronavirus, po današnjih rezultatih pa so iz Mednarodna kolesarske zveze (Uci) sporočili, da na srečo noben izmed testov ni bil pozitiven. 

Kolesarje na Dirki po Franciji so v zadnjih dneh v nekaj negotovosti spravili novi primeri okužb s koronavirusom, zaradi katerih so nekateri že morali zapustiti Tour. Pet kolesarjev zaradi pozitivnih testov in tesnih stikov sploh ni štartalo, v naslednjih dneh pa so bili okuženi še trije kolesarji. 

Po devetih dneh dirkanja je danes karavana dočakala svoj drugi prosti dan po tistem, ko so potovali iz Danske v Francijo. Kolesarji in spremljevalne ekipe so po koncu nedeljske devete etape prestali novo testiranje na koronavirus, ki pa na srečo vseh udeleženih, po poročanju tujih medijev, ni pokazalo novih primerov okužbe s koronavirusom. Tako si lahko za zdaj vodilni na dirki Slovenec Tadej Pogačar, ki je izrazil skrb zaradi pozitivnih testov v karavani, oddahne.

Doslej so na francoski pentlji odkrili tri koronske okužbe. Nazadnje je bil pozitiven francoski kolesar Guillaume Martin, ki je moral zaradi pozitivnega testa na covid-19 v nedeljo predčasno končati dirko po Franciji. Pred njim sta se v soboto z dirke poslovila tudi Francoz Geoffrey Bouchard (AG2R Citroen) in Norvežan Vegard Stake Laengen, klubski sotekmovalec trenutno vodilnega Pogačarja pri moštvu UAE Emirates.

Dirka po Franciji se bo v torek nadaljevala z gorsko etapo v Alpah od Morzina do Megeva (148,1 km). Zadnji klanec do cilja bo sicer dolg kar 19,2 km, a ima povprečni naklon zgolj 4,1 odstotka.

Preberite še:

Kristijan Koren
Sportal "So se že sprijaznili s Tadejevo zmago in zgolj bojem za stopničke?"
Primož Roglič
Sportal Roglič: Preživljam, vse je na limitu
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar spet zasijal v šampionski luči, v zraku oblak negotovosti
Ne spreglejte