Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 3. 2021,
15.14

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,22

3

Natisni članek

Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič Pariz - Nica

Torek, 9. 3. 2021, 15.14

3 leta, 1 mesec

Dirka Pariz−Nica, 3. etapa

Švicar pripravil presenečenje, Roglič blizu vrha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,22

3

Stefan BISSEGGER | Švicar Stefan Bissegger je zmagovalec 3. etape na dirki Pariztefan Bissegger. | Foto A.S.O./Fabien Boukla

Švicar Stefan Bissegger je zmagovalec 3. etape na dirki Pariztefan Bissegger.

Foto: A.S.O./Fabien Boukla

Dvaindvajsetletni Švicar Stefan Bissegger iz ekipe EF Education-Nippo (17:34) je presenetljivi zmagovalec 3. kronometrske etape na dirki Pariz–Nica in novi vodilni. Edini Slovenec na dirki in glavni favorit za končno zmago Primož Roglič (Jumbo-Visma) je postavil 3. čas (17:40), tretji pa je tudi v skupnem seštevku. Do rumene majice ga loči šest sekund.

Stefan Bissegger, ki se je danes razveselil svoje prve poklicne zmage, ima v skupni razvrstitvi isti čas kot drugouvrščeni Remi Cavagna (Deceuninck-QuickStep), medtem ko Primož Roglič na 3. mestu za rumeno majico zaostaja samo še šest sekund.

Roglič, ki je pred današnjo etapo za vodilnim Avstralcem Michaelom Matthewsom (Bike Exchange) zaostajal 14 sekund, je v cilj pripeljal štiri sekunde hitreje kot takrat vodilni Danec Soeren Kragh Andersen (DSM).

V vodstvu je zdržal do prihoda Francoza Cavagne (Deceuninck-QuickStep), ki je Zasavca ugnal za šest sekund in na koncu zasedel drugo mesto.

Primož Roglič je v skupnem seštevku dirke napredoval na 3. mesto. Tretji je bil tudi v današnjem kronometru. | Foto: A.S.O./Fabien Boukla Primož Roglič je v skupnem seštevku dirke napredoval na 3. mesto. Tretji je bil tudi v današnjem kronometru. Foto: A.S.O./Fabien Boukla

Še hitrejši je bil Bissegger, ki je domačina prehitel za manj kot sekundo in z etapno zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku dirke.

Švicar je šele sredi lanske sezone prestopil prag ekipe svetovne serije. | Foto: A.S.O./Fabien Boukla Švicar je šele sredi lanske sezone prestopil prag ekipe svetovne serije. Foto: A.S.O./Fabien Boukla Dvaindvajsetletni Švicar, ki je dobrih 14 kilometrov prevozil s povprečnim časom 49 kilometrov na uro, je precejšnji novinec v svetu profesionalnega kolesarstva, saj je šele sredi lanske sezone prestopil prag ekipe svetovne serije. Dokazal se je že na dirki po Združenih arabskih emiratih, kjer je na edinem kronometru na dirki zaostal samo za svetovnim prvakom Filippom Ganno (Ineos).

Roglič je bil s prikazanim zadovoljen. "Vedno si želim zmagati, toda z današnjo predstavo sem povsem zadovoljen," je povedal za spletno stran svoje ekipe.

Rezultati: 3. etapa, kronometer (14,4 km):

1.Stefan Bissegger (EF Education-Nippo) 17:34

2. Rémi Cavagna (Deceuninck-QuickStep) 17:34

3. Primož Roglič (Jumbo-Visma) 17:40

4. Brandon McNulty (UAE Team Emirates) 17:43

5. Søren Kragh Andersen (Team DSM) 17:44

6. Rohan Dennis (Ineos Grenadiers) 17:47

7. Dylan van Baarle (Ineos Grenadiers) 17:48

8. Patrick Bevin (Israel Start-Up Nation) 17:50

9. Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) 17:54

10. Ion Izagirre (Astana-Premier Tech) 17:55
...

Michael Matthews (Bike Exchange) je danes postavil 17. čas in izgubil rumeno majico vodilnega. | Foto: A.S.O./Fabien Boukla Michael Matthews (Bike Exchange) je danes postavil 17. čas in izgubil rumeno majico vodilnega. Foto: A.S.O./Fabien Boukla

 

Jutri bo na sporedu razgibana etapa z zaključnim vzponom, kolesarji bodo med krajema Chalon-sur-Saone in Chiroubles prevozili 187,6 kilometra. Začenja se tudi etapna dirka Tirreno–Adriatico, kjer bodo nastopili tudi Tadej Pogačar, Jan Polanc (oba UAE), Luka Mezgec (Bike Exchange) in Jan Tratnik (Bahrain-Victorious).

Trasa kronometra v 3. etapi dirke ParizNica

kronometer Pariz-Nica | Foto: A. S. O. Foto: A. S. O.

 

Preberite še:

Nancy Van der Burg
Sportal Nizozemka, ki se je prav na Rogličevo pobudo vrnila na kolo
Sportal Nizozemec odpihnil konkurenco, Roglič suveren
Primož Roglič
Sportal Sprinterski obračun Ircu, Roglič varno v cilju
Primož Roglič
Sportal Prvi test za Primoža Rogliča
Jani Brajkovič
Sportal Le en hitrejši od Janija Brajkoviča

 

Ne spreglejte