Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2024,
13.10

Osveženo pred

3 dni, 13 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,84

Natisni članek

Natisni članek

Zürich 2024 svetovno prvenstvo v kolesarstvu kronometer Jay Vine

Ponedeljek, 23. 9. 2024, 13.10

3 dni, 13 ur

Okrvavljeni Vine zaradi padca najverjetneje ob medaljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,84
Jay Vine | Jay Vine je na kronometru padel, a kljub težavam kolesaril do cilja in bil na koncu celo peti. | Foto Guliverimage

Jay Vine je na kronometru padel, a kljub težavam kolesaril do cilja in bil na koncu celo peti.

Foto: Guliverimage

Nesrečni avstralski kolesar Jay Vine je zaradi padca najverjetneje ostal brez bronastega odličja v nedeljskem kronometru na svetovnem prvenstvu v Zürichu. Dan je ves okrvavljen končal na petem mestu. Dan pozneje so iz tabora UAE Emirates sporočili, da pri padcu ni utrpel zlomov ali pretresa možganov in da bo lahko nastopil na nedeljski cestni dirki.

Jay Vine, moštveni kolega Tadeja Pogačarja pri UAE Emirates, je bil na dobri poti, da si v kronometru na svetovnem prvenstvu prikolesari medaljo. Na vmesnih merjenih časa je bil vselej med najboljšimi. Na drugem merjenju je bil tretji. Torej po koncu vzpona.

Pred takrat četrtim Edoardom Affinijem, ki je na koncu osvojil bronasto medaljo, je imel 19 sekund naskoka. Na tretjem merjenju časa sta bila že poravnana, na koncu pa je 30 sekund zaostal za bronastim odličjem.

Ves okrvavljen je prispel v cilj, kamera pa ni pokazala, kje se je nesrečni trenutek zgodil. "Hudo je pomisliti, kaj bi lahko bilo. Neumna napaka na netehničnem delu proge me je potencialno stala bronaste medalje. Prehitro sem zapeljal v ovinek in zmanjkalo je ceste. Enostavno. Nekaj ​​časa se bom tepel zaradi tega. Srce je zlomljeno. 5. mesto je še vedno dobro, a zaenkrat sem žalosten," je zapisal kasneje na Instagramu. 

Iz ekipe UAE Emirates so dan po kronometru sporočili, da jo je Vine k sreči odnesel brez pretresa možganov in zlomov in da bo lahko v nedeljo nastopil tudi na cestni preizkušnji. Dr. Adrian Rotunno, zdravnik ekipe UAE, je povedal, da ima Avstralec odrgnjeno ramo in rano na čelu, ki so jo zdravniki zakrpali s tremi šivi.  

Zaradi padca je izgubil vso prednost pred Affinijem. Ob prihodu v cilj mu je kri tekla po obrazu, madeže pa je imel praktično po celotnem dresu. Posnetek je malce spominjal na padec Stefana Künga na lanskem evropskem prvenstvu.

Jay Vine | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Zlato medaljo je osvojil Remco Evenepoel, srebro in bron pa Italijana Filippo Ganna in Edoardo Affini. Primož Roglič je posamično vožnjo končal na 12. mestu.

Remco Evenepoel
Sportal Remco Evenepoel po drami zasijal, Primož Roglič ne išče izgovorov
Remco Evenepoel kronometer SP
Sportal Remco Evenepoel svetovni prvak, Primož Roglič 12.
Grace Brown
Sportal Po zlatu na OI Grace Brown še svetovna prvakinja, Urška Žigart 17.
Ne spreglejte