Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2013,
20.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novo mesto kolesarstvo

Sreda, 13. 2. 2013, 20.34

8 let

Od slovenskih ekip prva pričenja Adria Mobil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prva slovenska kolesarska ekipa, ki bo pričela letošnjo sezono, je ekipa Adria Mobil iz Novega mesta. Osem kolesarjev ekipe bo v soboto nastopilo na 50. enodnevni dirki Trofeo Laigueglia.

Matej Mugerli, Klemen Štimulak, Tomaž Nose, Kristijan Fajt, Simon Pavlin, Pavel Gorenc ter Hrvata Radoslav Rogina in Bruno Maltar so kolesarji, ki bodo skušali doseči boljšo uvrstitev kot jim je to uspelo lani, ko je Matej Mugerli zasedel 33. mesto.

Na 196 kilometrov dolgi dirki bodo na sporedu štirje vzponi, od katerih bosta dva kategorizirana. V zaključku dirke bosta na sporedu še dva kratka vzpona, ki bosta verjetno povzročila tisto zadnjo selekcijo pred ciljem v Laigueglii. Na štartu bodo kolesarji triindvajsetih ekip, od katerih ima pet ekip Pro Team licenco. To so ekipe Ag2r-La Mondiale, BMC Racing, Cannondale, Lampre-Merida in FDJ. Enajst ekip ima Profesionalno kontinentalno ter sedem ekip Kontinentalno licenco (Adria Mobil).

"Tako kot vedno so cilji ekipe Adria Mobil tudi v letošnji sezoni visoki. In to kljub temu, da smo ekipo pomladili in nas je zapustil naš najboljši kolesar Marko Kump. Vsekakor želimo doseči čim več uvrstitev v deseterico najboljših na dirkah prve kategorije," je pred pričetkom sezone za ekipo Adria Mobil dejal Milan Eržen, ki je potrdil, da na dirki največ pričakuje od Mugerlija in Rogine.

Poleg kolesarjev ekipe Adria Mobil naj bi na dirki nastopil tudi Boštjan Rezman, ki bo v letošnji sezoni nastopal za avstrijsko ekipo Vorarlberg. Od slovenskih kolesarjev se je doslej na tej dirki najbolj izkazal Tadej Valjavec, ki je leta 2000 v dresu ekipe Fassa Bortolo zasedel 4. mesto. Takrat je v cilj prikolesaril skupaj z zmagovalcem Danielom Nardellom, Andejem Kivilevim ter moštvenim kolegom Robertom Petitom. Jure Kocjan je leta 2010 zasedel 7. mesto, medtem ko je bil Uroš Murn leta 2003 deseti. Pretekli torek je vodstvo kolesarskega kluba Adria Mobil, katerega članska ekipa bo letos štela 10 članov, podpisalo sponzorsko pogodbo za letošnje leto z družbo Elektro energija.

Ne spreglejte