SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Od Goričkega do Portoroža s kolesom za dober namen

0,12

termometer

Simon Eržen
Foto: Arhiv Simona Eržena

Strasten kolesar Simon Eržen, mariborska legenda BMX kolesarstva, je že tretje leto zaporedoma pripravil kolesarski dobrodelni dogodek Diagonala335. Kolesarji so se letos na kolesarsko dogodivščino podali minuto po polnoči. Udeleženci tega ultramaratona na dveh kolesih za dober namen nameravajo prevoziti 335 km dolgo pot od Goričkega do Portoroža.

"Diagonala335 je v zadnjih dveh letih postala vseslovenska in mednarodna športna prireditev, namenjena rekreativnim kolesarjem. To ni maraton kot tudi ne tekmovanje, ampak kolesarimo v duhu prijateljstva in dobrodelnosti," je pred začetkom rekreativnega podviga povedal idejni mož projekta.

Kolesarji bodo kolesarili neprekinjeno in v 24 urah nameravajo premagati 335 kilometrov, ki ločijo Goričko na skrajnem severno-vzhodu države od obmorskega Portoroža. Sredstva bodo zbirali prek SMS sporočil, in sicer lahko podporniki donacijo opravijo s pošiljanjem sporočila OKS5 (5 evrov) in OKS (1 evro) na številko 1919.

"S sloganom Zmigajmo Slovenijo! želimo spodbuditi vsakega posameznika, predvsem pa mlade, da bi se več gibali. S podporo Olimpijskega komiteja Slovenije na poti v dobrodelne namene zbiramo donatorska sredstva za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij," še sporoča Eržen, ki je že 30 let s strastjo predan kolesarstvu.

Udeleženci tega projekta bodo na štirih promocijskih točkah po Sloveniji, na Vranskem pri Gostišču Grof, v Ljubljani pri Športni zvezi Ljubljana, v Kopru pri Hlavatyevem parku in na cilju v Portorožu na plaži pri Hotelih Bernardin, opozorili na dobrodelni projekt, poskrbeli za prijetno vzdušje med kolesarjenjem ter spodbujali ljudi k več gibanja.

Na cilju v Portorožu pa si bodo kolesarji privoščili skok v morje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin