Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
14.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vincenzo Nibali Astana

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 14.25

6 let, 7 mesecev

Nibaliju se zdi kazen previsoka: To se dogaja na vsaki dirki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vincenzo Nibali je že po 160 kilometrih španske Vuelte pripravil kovčke in odpotoval domov. Včerajšnje napake, ki ga je stala nastopa na dirki, ne obžaluje. Pravi, da se to dogaja na vsaki dirki.

Lanski zmagovalec francoskega Toura Vincenzo Nibali si je na drugi etapi španske Vuelte pomagal s spremljevalnim avtomobilom in bil zato deležen najostrejše kazni, diskvalifikacije z dirke.

Povod za prepovedano potezo se skriva v skupinskem padcu, ki se je zgodil približno 30 kilometrov pred koncem druge etape. Nibali je za padec (o)krivil Caleba Ewana iz ekipe Orica-GreenEDGE. Po padcu si je na vse pretege prizadeval, da bi nadoknadil zaostanek za skupino, potem pa se na presenečenje vseh prisotnih približno 16 kilometrov pred ciljem preprosto oprijel okvira vrat spremljevalnega vozila in naglo odpeljal naprej.

Dogodek so posnele kamere in še danes veselo kroži po spletu.

Direktor španskega kroga Bruno Valcic je po pregledu videogradiva ter pogovoru z vodstvom Astane Nibalija in Alexandra Sheferja, športnega direktorja Astane, ki je vozil spremljevalno vozilo, preprosto izločil z dirke.

Astana Nibalijevo potezo seveda zagovarja. Menedžer ekipe Giuseppe Martinelli je celo dejal, da bi vsak direktor v takem položaju ravnal enako. "To sem videl že neštetokrat, tudi na Touru," je dejal. "Pokažite mi eno pošteno osebo v glavnini," je še navrgel medijem.

Voznik "lepljivega" avtomobila se je opravičil Nibaliju

Shefer naj bi po poročanju tujih medijev Nibalija pozno ponoči obiskal v njegovi hotelski sobi in se mu opravičil. Celo jokal je, je priznal. Nibali naj bi odgovoril, da je za incident delno kriv tudi sam. Na svojem profilu na Facebooku je sredi noči zapisal, da se to, kar se je včeraj zgodilo na Vuelti, dogaja na vsaki dirki.

"To sicer ne pomeni, da ni bilo narobe in da za to ne bi smel biti kaznovan. Mislim pa, da je kazen preostra. Pričakoval sem, da bom deležen denarne kazni ali da bom izgubil nekaj mest v splošni razvrstitvi. Sprejel bi celo desetminutni pribitek! Navsezadnje nisem ne prvi ne zadnji, ki je storil kaj podobnega."

Nibali je drugo etapo sicer končal na 31. mestu, s približno minuto zaostanka za favoritoma Chrisom Froomom (Sky) in Nairom Quintano (Movistar), a zdaj je to nepomembno, saj je Nibali že na poti domov.

Per quello che é successo oggi chiedo veramente a tutti le scuse pubbliche, per chiunque sia indignato o vergognato per...

Posted by Vincenzo Nibali on Sunday, August 23, 2015
Ne spreglejte