Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 4. 2021,
19.06

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

Natisni članek

Deceuninck QuickStep Fabio Jakobsen

Sreda, 7. 4. 2021, 19.06

1 leto, 2 meseca

Nesrečni Nizozemec po več kot osmih mesecih spet v akciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00
Fabio Jakobsen | Nizozemski šprinter Fabio Jakobsen, ki se je avgusta lani hudo poškodoval na Dirki po Poljski, se vrača v tekmovalno areno. V nedeljo naj bi štartal na Dirki po Turčiji. | Foto Guliverimage

Nizozemski šprinter Fabio Jakobsen, ki se je avgusta lani hudo poškodoval na Dirki po Poljski, se vrača v tekmovalno areno. V nedeljo naj bi štartal na Dirki po Turčiji.

Foto: Guliverimage

Če so napovedi zdravnika belgijske kolesarske ekipe Deceuninck-QuickStep Yvana Vanmola pravilne, se bo nizozemski šprinter Fabio Jakobsen, ki se je pred več kot osmimi meseci hudo poškodoval v ciljnem šprintu uvodne etape Dirke po Poljski, v nedeljo vrnil v tekmovalno areno. Nastopil naj bi na etapni dirki nižjega ranga Dirki po Turčiji (od 11. do 18. 4. 2021).

Sportal Nezemeljskih muk Nizozemca še ni konec

Deceuninck-QuickStep bo ena od le treh ekip svetovne serije na dirki, novico o nastopu Fabia Jakobsena pa naj bi potrdili na jutrišnji novinarski konferenci.

Štiriindvajsetletni nizozemski šprinter, ki si je 6. avgusta lani v Katovicah na Poljskem hudo poškodoval glavo, je v zadnjih osmih mesecih prestal serijo rekonstrukcijskih operacij in bolečega okrevanja, ob tem pa poskušal vzdrževati tudi kondicijo na kolesu. V začetku leta se je udeležil tudi ekipnih priprav.

Tudi Dylan Groenewegen, povzročitelj nesreče, odšteva dneve do prve dirke. Zaradi manevra med ciljnim šprintom na Poljskem, ga je disciplinska komisija pri Mednarodni kolesarski zvezi kaznovala z devetmesečno prepovedjo nastopanja. Prvič po prestani kazni bo nastopil na Dirki po Madžarski (od 12. do 16. 5.). Tam bo prvič po poškodbi dirkal tudi njegov moštveni kolega pri Jumbo-Vismi Mike Teunissen.

Ker so bile za hude poškodbe Jakobsena krive predvsem zaščitne ograje, ob katere je trčil po tem, ko ga je Groenewegen med šprintom z menjavo smeri potisnil vanje, so pri UCI predpisali uporabo standardiziranih ograj. Enega od prototipov so v zadnjem tednu že predstavili na dirkah po Flandriji.

Ne spreglejte