Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2024,
18.20

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Brandon McNulty Matevž Govekar Jan Tratnik Dirka po Romandiji UAE Emirates

Petek, 26. 4. 2024, 18.20

1 mesec, 2 tedna

Dirka po Romandiji, 3. etapa

Navdušili Pogačarjevi kolegi, Tratnik zaostal preveč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Brandon McNulty | Brandon McNulty je zmagovalec petkove etape na dirki po Romandiji. | Foto Guliverimage

Brandon McNulty je zmagovalec petkove etape na dirki po Romandiji.

Foto: Guliverimage

Ekipa UAE Emirates, v kateri si kruh služi Tadej Pogačar, je v tretji etapi kolesarske dirke po Romandiji, 15,5 kilometra dolgem kronometru v Oronu, pokazala svojo moč. Vožnjo na čas je dobil ameriški prvak v tej disciplini Brandon McNulty.

Thibau Nys
Sportal Ubežnik Nys najmočnejši v klanec, Jan Tratnik zaostal za najboljšimi

Uspeh arabske ekipe sta s tretjim in četrtim mestom dopolnila Avstrijec Felix Grossschartner, ki bo na Giru eden glavnih Pogačarjevih pomočnikov, in Španec Juan Ayuso, slednji je tudi prevzel skupno vodstvo. Med kolesarje UAE Emirates se je vrinil le Američan Magnus Sheffield, ki je za rojakom Brandonom McNultyjem zaostal 13 sekund, Avstrijca prehitel za dve, Španca pa za sedem sekund. Prvi trije so imeli tudi nekaj sreče, saj so startali zgodaj, ko je bilo cestišče še suho. Pozneje je začelo deževati, tako da so imeli najboljši v skupnem seštevku težje delo.

Največji poraženec etape je Španec Enric Mas. Pred vožnjo na čas je bil med favoriti v najboljšem položaju, ki pa ga je zapravil, tako kot tudi presenetljivo vodilni v skupni razvrstitvi po treh etapah, Belgijec Thibau Nys. Ayuso ima pred kraljevsko, peto etapo v skupnem seštevku sedem sekund prednosti pred Belgijcem Ilanom van Wilderjem, tretjeuvrščeni Rus Aleksander Vlasov, moštveni kolega Primoža Rogliča pri ekipi Bora - hansghrohe, zaostaja deset sekund.

Dirka po Romandiji, 3. etapa:

Results powered by FirstCycling.com

Jan Tratnik na dirki po Romandiji za zdaj ni v ospredju. | Foto: Guliverimage Jan Tratnik na dirki po Romandiji za zdaj ni v ospredju. Foto: Guliverimage Od dveh slovenskih predstavnikov se je več pričakovalo od Jana Tratnika, a kolesarju ekipe Visma | Lease a bike, ki bo v tej disciplini zastopal Slovenijo na olimpijskih igrah, je po poškodbi forma z začetka sezone nekoliko padla. Za zmagovalcem je zaostal je točno minuto in zasedel 30. mesto. V skupnem seštevku je 41., za najboljšim zaostaja minuto in 57 sekund. Matevž Govekar (Bahrain Victorious) je zaostal dve minuti in 40 sekund in zasedel 127. mesto. V skupni razvrstitvi je 87. (+12:41).

Dorian Godon Matevž Govekar
Sportal V ciljnem šprintu v boju za zmago tudi Govekar
Ne spreglejte