Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 8. 2023,
17.02

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

Dirka po Poljski Matej Mohorič Matej Mohorič

Torek, 1. 8. 2023, 17.02

9 mesecev

KOLESARSKA DIRKA PO POLJSKI, 4. ETAPA

Mohorič še naprej v rumenem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
Matej Mohorič | Matej Mohorič ostaja v skupnem vodstvu. | Foto Guliverimage

Matej Mohorič ostaja v skupnem vodstvu.

Foto: Guliverimage

Nizozemec Olav Kooij (Jumbo-Visma) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Poljski. Na trasi med Strzelinom in Opolami (198,6 km) je v zaključnem sprintu ugnal rojaka Marijna van den Berga in Italijana Mattea Moschettija. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Še naprej vodi slovenski as Matej Mohorič (Bahrain Victorious).

Osemindvajsetletni Mohorič ima v generalni razvrstitvi deset sekund naskoka pred drugouvrščenim Portugalcem Joaom Almeido (UAE Team Emirates) in domačinom Rafalom Majko (UAE Team Emirates) na tretjem mestu.

Današnjo etapo je Mohorič končal v času glavnine na 40. mestu. Njegov rojak in moštveni kolega Matevž Govekar je bil v sprintu 13., v skupnem seštevku pa je 114. z zaostankom 25:49 minute.

V četrti etapi se je karavana spopadla s povsem ravninsko traso, a tudi težavami zaradi bočnega vetra, ki je za nekaj kilometrov razcepil glavnino. Obenem je v etapi prišlo tudi do padca 12 kolesarjev, od teh sta morala dva dirko predčasno končati.

Kljub vsemu je v zaključku pričakovano prišlo do sprinta glavnine, ki ga je dobil 21-letni Kooij. Zanj je bila to že 22. zmaga v karieri in sedma letos. V prav tako sprinterski prvi etapi je bil Nizozemec v soboto drugi.

Ciljno črto je mladi sprinterski zvezdnik Jumbo-Visme prečkal pred van den Bergom (EF Education-EasyPost) in Moschettijem (Q36,5). Italijan je letos na dirki po Sloveniji v dveh etapah stopil na oder za zmagovalce.

V sredo bo na sporedu še zadnja zahtevna etapa, ki se bo začela v mestu Pszczyna in končala v Bielsko-Biali po 198,8 km.

Kolesarje čaka nekaj več kot 3000 višinskih metrov in v zadnjih 25 km krožna steza s tremi krogi in trikratnim prečkanjem krajšega zaključnega klanca. Že prej bodo morali premagati pet daljših vzponov, najtežjega na Salmopol 56 km pred ciljem.

"Za nami je relativno mirna etapa. Upali smo, da bo veter prispeval k večjemu številu napadov, a temu ni bilo tako," je sprva današnjo etapo za organizatorje ocenil Mohorič.

"Jutrišnja etapa bo pomembna. Še vedno lahko naredimo razliko in zmagamo. V Bielsko-Biali sem bil pred dvema letoma že drugi za Nikiasom Arndtom, ki je zdaj moj moštveni kolega. Ta etapa se sicer zdi malce težja, a sem samozavesten, da lahko posežem visoko," je še dodal slovenski as.

Jubilejna 80. dirka po Poljski se bo končala po četrtkovi vožnji na čas v Katovicah (16,6 km) in petkovi pretežno ravninski etapi med Zabrzami in Krakovom (166,6 km).

Dirka po Poljski, 4. etapa:

Results powered by FirstCycling.com

Preberite še:

Matej Mohorič
Sportal Mohorič za las ostal brez nove zmage, a ostaja v rumenem
Matej Mohorič, TDF23
Sportal Fantastičen uspeh Mateja Mohoriča
Tim Merlier
Sportal Jubilejna zmaga Merlierja, Govekar in Mohorič zaostajata 10 sekund
Ne spreglejte