Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 7. 2023,
17.54

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Matevž Govekar Matej Mohorič Matej Mohorič Tim Merlier Dirka po Poljski kolesarstvo

Sobota, 29. 7. 2023, 17.54

9 mesecev

Kolesarska dirka po Poljski, 1. etapa

Jubilejna zmaga Merlierja, Govekar in Mohorič zaostajata 10 sekund

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Tim Merlier | Tim Merlier je bil najhitrejši v uvodnem dejanju dirke po Poljski. | Foto Guliverimage

Tim Merlier je bil najhitrejši v uvodnem dejanju dirke po Poljski.

Foto: Guliverimage

Belgijec Tim Merlier (Soudal-Quick Step) je zmagovalec prve etape sedemdnevne kolesarske dirke po Poljski. Na povsem ravninski trasi v okolici Poznanja (183,7 km) je bil v sprintu razredčene glavnine boljši od Nizozemca Olava Kooija in Kolumbijca Fernanda Gavirie. Najboljši Slovenec je bil Matevž Govekar na 16. mestu.

Za 30-letnega Tima Merlierja je bila to jubilejna 30. zmaga v karieri. To sezono je zabeležil sedem zmag, za zadnjo od teh pa je v sprintu ugnal mladega Olava Kooija (Jumbo-Visma) in izkušenega Fernanda Gavirio (Movistar).

Zaključek etape je sicer zaznamovalo močno deževje in številni padci, ki so razredčili glavnino. Ker do padcev ni prišlo v zadnjih treh kilometrih, so sprva obveljali zaostanki kolesarjev. Po koncu etape pa so se komisarji odločili, da vsem namenijo čas glavnine.

Od Slovencev je sicer najvišje posegel Matevž Govekar (Bahrain Victorious), ki je bil 16. Njegov rojak in moštveni kolega Matej Mohorič je po spremembi končnih izidov zasedel 59. mesto, zaostanek 1:59 minute pa so mu tako kot številnim drugim izničili.

Matej Mohorič in Matevž Govekar nastopata na Poljskem. | Foto: Vid Ponikvar Matej Mohorič in Matevž Govekar nastopata na Poljskem. Foto: Vid Ponikvar

V skupnem seštevku ima Merlier zaradi bonifikacij štiri sekunde naskoka pred Kooijem ter šest pred Gavirio. Govekar in Mohorič zaostajata 10 sekund.

V nedeljo bo na sporedu druga etapa od Leszna do Karpacza (202,9 km). Gre za razgibano traso z nekaj več kot petkilometrskim zaključnim vzponom s povprečnim naklonom okoli osem odstotkov.

Ne spreglejte