Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 8. 2018,
20.26

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,45

2

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič

Nedelja, 26. 8. 2018, 20.26

5 let, 8 mesecev

Zmagovalec Dirke po Nemčiji

Mohorič razložil, zakaj je po zmagi v Nemčiji kar sam zapel himno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,45

2

"Organizatorji so pozabili, da lahko na dirki zmaga tudi Slovenec. Naše himne niso imeli pripravljene, manjkati pa ni smela, tako da sem jo potem kar sam zapel," je odločitev, da na zmagovalnem odru v Stuttgartu, kjer je oblekel rdečo majico skupnega zmagovalca Dirke po Nemčiji, zeleno za najboljšega po točkah in belo za najboljšega mladega kolesarja, kar sam zapoje Zdravljico, pojasnil Matej Mohorič

Slovenski kolesar Matej Mohorič, ki je v letošnji sezoni dirka za ekipo Bahrain Merida, kjer trenira pod okriljem Paola Artuse, je, kot kažejo zadnji rezultati, v življenjski formi. Po zmagi na Binck Bank Touru (nekdanji Dirki po Beneluksu) je danes zmagal tudi na štiridnevni Dirki po Nemčiji.

V zadnji etapi s ciljem v Stuttgartu je zasedel 2. mesto in tako zadržal vodstvo v skupnem seštevku, do katerega se je prebil v sobotni etapi z zmago v ciljnem sprintu. Zmagal je tudi v posebni točkovni razvrstitvi in razvrstitvi za najboljšega mladega kolesarja.

"Konkurenca nas je spravila v kot"

"Danes je za nami res težko delo. Konkurenca nas je spravila v kot. Takoj na začetku sta napadla Vasil Kiriyenka (Sky) in Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), dva odlična kronometrista, in se odločila, da bosta vso etapo odpeljala na polno. Z moštvenimi kolegi smo tako bili na pravi preizkušnji. Celo etapo so garali, da smo ubežnika držali na varni razdalji," je povedal 23-letni kolesar, ki je v mlajših selekcijah dvakrat slavil naslov svetovnega prvaka.

Matej Mohorič
Sportal Nov podvig Mateja Mohoriča, ki si je na vrhu sam zapel Zdravljico #video

"Na našo srečo so v drugem delu etape na pomoč v lovu priskočile tudi ekipe šprinterjev in s skupnimi močmi smo ubežnika ujeli. Ker je bil ritem ves dan visok, je potem v finalu to poskušal izkoristiti Tom Domoulin in z ekipo v zaključnih krogih narekoval peklenski ritem, ki je glavnino razbil na več delov.

Na zadnjem vzponu sem izgubil priključek z najboljšimi, a mi jih je do cilja uspelo v svojem ritmu ujeti nazaj in šprintati za etapno zmago, ki se mi je ponovno za las izmuznila. Zmage na Dirki po Nemčiji smo v ekipi zelo veseli," je komentiral dirko, ki so jo zaradi dopinških madežev v nemškem kolesarstvu izvedli šele prvič po letu 2008. Dirko organizira agencija ASO, ista agencija, ki organizira tudi prestižno Dirko po Franciji.

Matej Mohorič
Sportal Blisk iz Podblice se ni ustrašil bremena kapetanske vloge #intervju

Slovenski državni prvak v cestni vožnji sicer priznava, da si kolesarji z rezultati pridobivajo ugled in več spoštovanja v karavani, a hkrati poudarja, da z obema nogama trdno ostaja na tleh. "Oba uspeha v zadnjih dveh tednih sta plod garanja moje ekipe Bahrain Merida," je dodal blisk iz Podblice na Gorenjskem.

Tadej Pogačar Tour de l'Avenir
Sportal Uspeh kariere slovenskega kolesarja Tadeja Pogačarja

 

Ne spreglejte