Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2024,
15.35

Osveženo pred

2 uri, 9 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Natisni članek

kolesarstvo Chris Froome

Sreda, 16. 10. 2024, 15.35

2 uri, 9 minut

Danec brutalno o prestopu Frooma v Israel – Premier Tech

Michael Rasmussen Froomov prestop označil za najslabšega v zgodovini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,19
Chris Froome | Danec je skritiziral prestop legendarnega Britanca v izraelsko moštvo. | Foto Reuters

Danec je skritiziral prestop legendarnega Britanca v izraelsko moštvo.

Foto: Reuters

Bleščeča kariera nekdanjega večkratnega zmagovalca Toura Chrisa Frooma se po prestopu v moštvo Israel – Premier Tech zagotovo ni odvijala po Britančevih pričakovanjih. Marsikaj pa je imel o tem povedati tudi nekdanji dvakratni osvajalec pikčaste majice na francoski pentlji Danec Michael Rasmussen.

Kljub temu da Froomovi rezultati od prestopa v izraelsko moštvo niso na ravni preteklih let, štirikratni zmagovalec Dirke po Franciji ostaja eden najbolje plačanih v karavani. Nekaj pikrih na račun podpisa pogodbe z 39-letnikom pred tremi leti je povedal tudi nekdanji danski mojster za vzpone: "Postal je napol klovn, ki dirka na raznih manjših dirkah. Njegov podpis mora biti preprosto najslabši v zgodovini za katerokoli kolesarsko ekipo."

Danec dodaja, da s tem ni mislil na Frooma, saj je zanj vse skupaj pravzaprav idealno, kot nekakšen plan pred upokojitvijo. Če pogledamo, denimo, da Froome v letošnjem letu na lestvici mednarodne kolesarske zveze ni osvojil še niti ene točke, njegov najboljši dosežek pa je 21. mesto na eni izmed etap dirke po Ruandi, Dančeva namigovanja padejo na plodna tla.

"Nedostojanstveno je gledati vse skupaj. Noro je, da je vse skupaj njegova odločitev. Lahko bi rekli, da za pet milijonov evrov na leto lahko doživiš tudi nekaj porazov. A s športnega vidika je vse skupaj zelo borno. To ni zaključek kariere, vreden takšnega asa," je ostro zaključil Rasmussen.

Frooma sicer pogodba z moštvom veže še za leto 2025, in ker nič ne kaže na predčasno slovo, bo treba več kot očitno na konec njegove legendarne kariere počakati vsaj še leto dni.

Tadej Pogačar
Sportal "Če bi bil vseh 100 km sam, bi se mi zmešalo"
Luka Mezgec
Sportal Luki Mezgecu nova pogodba z "drugo družino"
Matic Žumer
Sportal Mnogi v Švico hodijo na izlet, slovenski kolesar Matic Žumer ni želel biti med njimi
Ne spreglejte