Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2018,
14.12

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Luka Mezgec Caleb Ewan Tour de France Tour de France

Četrtek, 21. 6. 2018, 14.12

1 leto, 9 mesecev

Mezgec in Ewan ostala brez načrtovane dirke po Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Luka Mezgec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Avstralska ekipa Mitchelton-Scott je razkrila osmerico kolesarjev, ki bo nastopila na julijski dirki po Franciji. Brez načrtovanega nastopa sta ostala avstralski sprinter Caleb Ewan in njegov mentor Luka Mezgec. Vodstvo ekipe se je odločilo, da bo na touru stavilo na Britanca Adama Yatesa, ki bo lovil zmagovalni oder na Elizejskih poljanah.

Adama Yatesa - njegov brat dvojček Simon je na majski dirki po Italiji nosil rožnato majico vodilnega, a jo je v zadnjem tednu izgubil - bodo na največji tritedenski dirki podpirali Avstralci Luke Durbridge, Mathew Hayman, Damien Howson in Michael Hepburn, Novozelandec Jack Bauer, Španec Mikel Nieve in Južnoafričan Daryl Impey.

Primož Roglič
Sportal Zdaj je tudi uradno: Roglič v ekipi za francoski Tour

Na veliko razočaranje sta praznih rok ostala mladi sprinterski zvezdnik Caleb Ewan in njegov zadnji mož v sprinterskem vlaku Luka Mezgec. Skupaj sta dirkala celotno sezono, tudi na nedavno končani dirki po Sloveniji, saj sta načrtovala nastop na touru, takšen načrt pa je bil tudi v vrhu ekipe, ko so načrtovali sezono.

Mezgec v objavi na Instagramu ni skrival razočaranja nad tem, da ga letos ne bo na francoski pentlji, kjer je zelo rad sodeloval z Avstralcem Calebom Ewanom. Zdaj se bo spočil in posvetil novim ciljem.

Sportal Kjer je volja, tam je pot: Primož Roglič je živ primer tega

Ewan je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je nadvse razočaran nad odločitvijo, ki jo je sprejela njegova ekipa. "Bil sem na poti, da bom več kot dobro pripravljen za moj debi na tour de France. V to smo z mojo sprintersko ekipo vložili veliko truda, da bi bili pripravljeni na naš veliki cilj sezone," je zapisal 23-letnik.

Vodstvo ekipe verjame, da lahko Adam Yates doseže svoje sanje in 29. julija na Elizejskih poljanah stopi na zmagovalni oder. "Zaupamo v Adamove zmožnosti, da bo naš pravi vodja. Letošnjo dirko bi lahko razdelili v dve polovici - nepredvidljivo prvo polovico in gorsko dirko. Izbrali smo raznoliko ekipo, ki lahko nadzoruje položaj.

Poznamo moči ekipe kot celote. Ta teden smo sprejeli res težke odločitve, najtežje, odkar obstajamo. Imamo 12 kolesarjev, ki so pripravljeni. Glede na naše dirkanje v tej sezoni verjamemo, da smo izbrali najboljšo skupino, ki lahko doseže zadane cilje," je odločitev pojasnil glavni športni direktor Matt White.

Na dirki po Franciji bosta tako nastopila dva Slovenca. Primoža Rogliča je njegova ekipa LottoNL-Jumbo že potrdila, Kristijana Korena njegova Bahrain-Merida še ni, a je Primorec svoj osmi nastop na touru potrdil sam za STA.

Ne spreglejte