Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 9. 2015,
11.31

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Mezgec Grega Bole Luka Pibernik Kristijan Koren Marko Kump Borut Božič

Nedelja, 27. 9. 2015, 11.31

8 let, 3 mesece

Mezgec, Božič in Kump brez bojazni v nov klub, Bole še brez pogodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kar polovica članskih slovenskih kolesarjev, ki bodo danes nastopili na cestni preizkušnji svetovnega prvenstva v Richmondu, bo v novi sezoni zamenjala klub.

Luka Mezgec, Borut Božič in Marko Kump bodo dirkali v novih ekipah, Grega Bole se še dogovarja, Kristijan Koren in Luka Pibernik pa sta pogodbi podaljšala.

Prvi od slovenske trojice, ki je razkril, kje bo dirkal v sezoni 2016, je bil Mezgec, ki je za dve sezoni podpisal za Orico GreenEdge.

"V Orici gledajo na formo kolesarja"

"Če ne bi bil zadovoljen, ne bi podpisal. Bom videl prihodnje leto, ko bom dobil program, kako računajo name. Mislim, da bom dobil vsaj toliko priložnosti kot v Giantu. Za to me ne skrbi. Dvojec Michael Matthews – Caleb Ewan je podoben dvojcu John Degenkolb – Marcel Kittel.

Na koncu Gira mi je športni direktor Orice Matt White rekel, da bom dobil take priložnosti kot do zdaj. Gledajo na formo kolesarja. V Giantu smo vedno šli na Degenkolba ali Kittla," je pojasnil novi član avstralske ekipe.

Božiča si je zaželel sam Bouhanni

Božič po štirih letih zapušča Astano, seli se v francoski Cofidis, ki sicer ni ekipa svetovne serije. Idrijčana si je ob sebi zaželel francoski šprinterski zvezdnik Nacer Bouhanni.

"Zelo sem zadovoljen, ker sem se dogovoril že pred časom. To je nova izkušnja. Nacer me je hotel ob sebi, očitno sem ga s svojimi nastopi prepričal. Letos sem veliko delal z Andreo Guardinijem, malo sem zapostavil svoje ambicije. Nisem več mlad kolesar. Znam se prilagoditi, Nacerja sem s tem prepričal. Cofidis ni ekipa iz svetovne serije, za takšnega tipa kolesarja, kot sem jaz, pa je super ekipa," pravi Božič.

Kump: Lampre bi mi moral ustrezati

Po enem letu vnovičnega dirkanja za Adrio Mobil se v svetovno serijo vrača Kump. Za sezoni 2016 in 2017 je podpisal za Lampre, kjer je povečal slovensko kolonijo; za Italijane dirkajo še Jan Polanc, Pibernik in Matej Mohorič, ki je podpisal pred nekaj dnevi.

"Po temeljitem premisleku sem ugotovil, da bi mi ekipa, kot je Lampre, morala ustrezati. Več bom vedel, ko se bomo usedli in se pogovorili o prihodnji sezoni, za zdaj pa imam dober občutek. Z veseljem pričakujem sezono. Do zdaj se še ni zgodilo, da bi bilo toliko Slovencev v tuji ekipi, za kolesarje pa je tudi lažje, ker se lažje vključiš s pomočjo nekoga, ki ga poznaš. S temi fanti se dobro razumem. To je bil eden od razlogov za odločitev," je dejal Kump, ki je s tem razveselil tudi Pibernika: "Več nas je, lažje je. Upam, da si bomo lahko na ta način pomagali, naredili kakšen rezultat več. Lažje bo tudi zaradi časa po dirki."

Bole še išče pravo ekipo

Kje bo v prihodnje dirkal Bole, še ni jasno. Nobena skrivnost ni, da si želi zapustiti poljski CCC, vendar na mizi nima še ničesar.

"Za zdaj še nisem podpisal pogodbe z nobeno ekipo. Potekajo pogovori, nič pa ni stoodstotnega. Trenutno nimam ničesar. Iščem pravo ekipo," pravi Bole.

Ne spreglejte