Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 6. 2015,
18.32

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Po Sloveniji Po Sloveniji

Sreda, 17. 6. 2015, 18.32

8 let, 1 mesec

Maturantom je uspelo že v Sarajevu, zdaj bodo poskusili še v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na 22. dirki Po Sloveniji bo nastopila tudi slovenska reprezentanca, a ne bo sestavljena iz naših najboljših mož, ampak bodo v njej nastopili kolesarji Save, dva pa sta člana ekipe Grege Boleta.

Ker moštvo Save ne spada med kontinentalne ekipe, je bila edina možnost, da nastopi na dirki Po Sloveniji, nacionalno moštvo. Šest mladih fantov iz kranjske Save in dva iz blejske ekipe Grege Boleta bodo tako sestavljali slovensko reprezentanco.

Ker to še ne gre za uveljavljene tekmovalce, trener Save in vodja ekipe Matjaž Zevnik jasno ne more pričakovati, da bodo njegovi fantje posegali po najboljših uvrstitvah: "Posebnih načrtov glede skupne razvrstitve nimamo, bodo pa fantje poskušali s pobegi. Visokih ciljev nimamo, vseeno pa lahko marsikaj naredimo."

Ne obremenjujejo se, kdo bo poleg njih

A to še ne pomeni, da bodo le statisti. Njihova želja je, da se predstavijo v dobri luči in v kateri od etap naredijo dobro delo: "Trenutno je v odlični formi Gašper Katrašnik, tudi drugi ne zaostajajo veliko. Ničesar ne moremo izgubiti, bomo pa poskušali meriti vsaj na eno etapo. Konkurenca je močna, a se s tem ne obremenjujemo, lahko se kaj zgodi tudi v našo korist. Kolesarja za končno razvrstitev, takega, ki bi mu uspela tudi dobra vožnja na Tri kralje, nimamo, bomo pa poskušali biti čim bolj aktivni v pobegih, kjer imajo možnost tudi v skupini močnih kolesarjev. Morda je prav to naša prednost, saj bodo favoriti bolj pozorni drug na drugega, mi pa bomo poskušali kaj narediti iz ozadja. V nedeljo nam je na dirki po Sarajevu to že uspelo."

Zevnik meni, da jim je najbolj na kožo pisana zadnja etapa s ciljem v Novem mestu, tudi etapa Škofja Loka–Kočevje jim vzbuja upanje in želje.

Pred kratkim je računal, da bo kapetan slovenske reprezentance Matej Mohorič, dvakratni svetovni prvak v mlajših selekcijah, ki trenutno vrti pedale na Dirki po Švici. V ekipi bo imel zelo mlade kolesarje, ki so imeli tako kot člani Radenske v zadnjem obdobju šolske obveznosti. Večina jih opravlja maturo, Katrašnik ima pa prakso. Najstarejši bo Žiga Grošelj, ki šteje 23 pomladi.

Ne spreglejte