Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2024,
15.00

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

kolesarstvo Pariz-Roubaix Bahrain Victorious Matej Mohorič Matej Mohorič

Četrtek, 4. 4. 2024, 15.00

3 tedne, 5 dni

Matej Mohorič

Mohorič ostal brez nastopa na svoji najljubši dirki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Matej Mohorič, Flandrija 2024 | Matej Mohorič je zaradi zadnejga padca ostal brez nastopa na svoji najljubši dirki. | Foto Guliverimage

Matej Mohorič je zaradi zadnejga padca ostal brez nastopa na svoji najljubši dirki.

Foto: Guliverimage

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič (Bahrain Victorious) še vedno čuti posledice padca na dirki po Flandriji in zato ne bo nastopil na nedeljski 121. izdaji dirke Pariz - Roubaix, ki je bila ena njegovih glavnih dirk letošnjega leta.

Dirka po Baskiji, Primož Roglič
Sportal Grozljiv padec, etapa ustavljena, v jarku Roglič, Vingegaard, Evenepoel ...

Matej Mohorič je v nedeljo padel na spolzkih cestah spomenika po Flandriji in pri tem utrpel globoke ureznine komolca. Moral je na šivanje v bolnišnico, okrevanje po padcu pa ni bilo dovolj hitro, da bi se ustrezno pripravil na tlakovani "severni pekel" Pariz - Roubaixa. Kolesar ekipe Bahrain Victorious je vrhunec forme v spomladanskem delu sezone načrtoval prav za dirko po Flandriji in Pariz - Roubaix. Slednja je 29-letnikova najljubša preizkušnja v sezoni, najboljši rezultat pa je tam zabeležil pred dvema letoma, ko je bil peti. "Težko je izgubiti takšnega kolesarja, kot je Matej, ampak zaradi padca je ostal brez boja za zmago po Flandriji. Že to je bilo težko sprejeti, zdaj pa bo moral zaradi posledic padca izpustiti tudi Pariz - Roubaix. To je tako za nas kot zanj velik udarec, ampak s tem moramo živeti," je sporočil športni direktor ekipe Enrico Poitschke.

Vodilno vlogo v ekipi Bahrajna bo tako prevzel Britanec Fred Wright. Ob njem bodo kolesarili Hrvat Fran Miholjević, Italijan Andrea Pasqualon, Srb Dušan Rajović, Avstralec Cameron Scott ter Poljaka Lukasz Wisniowski in Kamil Gradek. V postavi za to dirko ne bo niti drugega Slovenca pri ekipi Bahrain Victorious Matevža Govekarja. Slovenci tako, kot za zdaj kaže, na slovitem "severnem peklu" ne bomo imeli svojega kolesarja.

Matej Mohorič predlani na dirki Pariz - Roubaix. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Matej Mohorič predlani na dirki Pariz - Roubaix. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Dirka s 30 tlakovanimi odseki v skupni dolžini 55,7 km se bo v nedeljo v Compiegnu začela ob 11.25, najboljši pa bodo ciljno črto velodroma v Roubaixu prečkali okoli šest ur kasneje. Organizatorji so po prošnjah sindikata kolesarjev uvedli spremembo pred prihodom v arenberški gozd, kjer se nahaja prvi od treh najtežjih sektorjev s tlakovci. Tja so tekmovalci doslej pripeljali tudi s hitrostjo do 65 km/h. Z dodatnimi ostrimi ovinki za nedeljo pa so v kolesarski javnosti dvignili ogromno prahu, saj bodo pred nevarno spremembo trase s 180-stopinjskim ovinkom ekipe še toliko bolj tekmovale za položaj pred 2,3 km dolgim tlakovanim odsekom.

Matej Mohorič, Flandrija 2024
Sportal Matej Mohorič: Ne počutim se najbolje
Matej Mohorič
Sportal Mohorič vprašljiv, van der Poel o spremembi trase: Je to šala?
Ne spreglejte