Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 8. 2018,
16.35

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

2

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič

Sobota, 25. 8. 2018, 16.35

5 let, 8 mesecev

Dirka po Nemčiji, 3. etapa

Matej Mohorič, ki je v življenjski formi, je skočil na prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

2

Matej Mohorič | Mateju Mohoriču gre na Dirki po Nemčiji odlično. | Foto Sportida

Mateju Mohoriču gre na Dirki po Nemčiji odlično.

Foto: Sportida

Slovenski kolesar Matej Mohorič je v življenjski formi. Potem ko je kolesar Bahrain Meride dobil skupni seštevek dirke po Beneluksu, je pred enakim uspehom tudi na Dirki po Nemčiji. V tretji, predzadnji etapi je dobil sprint večje skupine in se z etapno zmago tudi prebil v skupno vodstvo.

Pred Nemcem Maximilianom Schachmannom, zmagovalcem druge etape, v kateri je Mohorič za njim le za las zaostal, ima šest sekund prednosti.

Za Gorenjca, edinega slovenskega predstavnika v Nemčiji, je bila to deveta zmaga v profesionalni konkurenci in že šesta v letošnji sezoni.

"Očitno sem res v življenjski formi, vse mi gre kot po maslu. Danes je ekipa spet opravila odlično delo. Na začetku smo pomagali Quick Stepu nadzorovati etapo, nato pa smo prevzeli pobudo pri lovljenju ubežnikov. Pred samim zaključkom pa me je v odličen položaj pripeljal Heinrich Haussler, jaz sem z odličnim sprintom le postavil piko na i. Še prej pa sem poskušal tudi z napadi na klanec, ki pa žal niso bili uspešni," je v pogovoru za STA dejal Mohorič.

"To je bila moja odločitev, moja želja"

"Pomembno pa je, da smo prevzeli vodstvo, jutri ga bomo poskušali ubraniti. Na sporedu bo razgibana etapa, mogoče lažja kot današnja, a nekoliko daljša. Bo napeto, bo naporno, a verjamem, da imamo dovolj močno ekipo, da vodstvo ubranimo. Verjamemo, da bodo imele tudi sprinterske ekipe, ki na dirki še niso zabeležile zmage, dovolj interesa za zmago, kar bi nam ustrezalo. Upam, da se bo vse izteklo, kot si želim, in da dosežem še en vrhunski rezultat," je še povedal Mohorič, ki mu ni prav nič žal, da trenutno ni v Španiji, kjer se je začela Vuelta.

Matej Mohorič
Sportal Matej Mohorič še naprej navdušuje

"To je bila moja odločitev, moja želja. Te manjše dirke, na katerih je slabše vreme, ni toliko vzponov, več je vetra, etape pa so bolj podobne klasikam, mi veliko bolj ustrezajo, na teh dirkah lažje izkoristim svoj potencial. To kažejo tudi rezultati, tako da sem vesel, da sem tukaj, in ne v Španiji," je še dodal kolesar Bahrain Meride.

Drugo mesto v tretji etapi je zasedel Nemec Nils Politt, tretje pa Belgijec Pieter Vanspeybrouck. V istem času je na cilj prišlo devet kolesarjev, deseti je zaostal tri sekunde.

Dirka se bo v nedeljo končala v Stuttgartu, zadnja etapa bo razgibana, tako da v skupnem seštevku še ni nič odločenega.

Preberite še:

Matej Mohorič
Sportal Matej Mohorič ostaja v vodstvu
Ne spreglejte