Luki Mezgecu trojček državnih naslovov

Luka Mezgec je na državnem prvenstvu v ciklokrosu v Šenčurju osvojil še svoj tretji naslov najboljšega v Sloveniji v tem letu. Mezgec je pred tem slavil že na državnem prvenstvu v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu in na cestni dirki med cestnimi kolesarji.

Luka Mezgec je še tretjič letos postal državni prvak.

Luka Mezgec je še tretjič letos postal državni prvak. Foto: Vid Ponikvar

Mezgec je redni udeleženec dirk v ciklokrosu, s katerimi si številni cestni in gorski kolesarji polnijo zimski čas in čakajo na začetek nove sezone. Že pred tednom dni je 29-letni kolesar avstralske ekipe Orica-Scott zmagal na ciklokrosu v Vipavi in hitro se je porodilo vprašanje, ali je Mezgec sposoben dvema majicama državnega prvaka dodati še tretjo.

V šenčurskem športnem parku na ravninski dirki, ki je vsebovala kombinacijo asfalta, peska, mivke, travnika, njive in gozdne poti, pa tudi snega in blata, je imel Mezgec še najdlje za tekmeca Roka Korošca, na koncu podprvaka. Ta someščan ni več mogel slediti od petega kroga dalje.

"Naslov v ciklokrosu glede na konkurenco in dejstvo, da nimamo specialistov za disciplino, ne pomeni praktično nič. Glede na to, da sem imel možnost narediti trojček naslovov, me je to motiviralo. Ne vem, če bom imel še kdaj takšno priložnost. Zato sem imel kar nekaj treme na startu," je v cilju razložil premraženi Mezgec.

Tretje mesto je osvojil Avstrijec Robert Gehbauer, četrto pa Matej Kravos, ki je bil na koncu tretji na DP.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano